Türkiye'nin en büyük dördüncü köprüsü açılıyor

Seyhan Nehri'nin ayırdığı Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan 1669 metre uzunluğundaki Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, törenle ulaşıma açılacak.

GİRİŞ 28.04.2023 08:43 GÜNCELLEME 28.04.2023 09:17
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Adana’da ulaştırma alanında mega projelere imza atıldı. O projelerden biri de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bugün düzenlenecek törenle hizmete sunulacak.

Çukurova ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan köprü açılışa hazır. Seyhan Nehri'nin iki yakası birleşecek, Adana şehir merkezinin trafiğinde büyük rahatlama sağlanacak.

Köprü, uzunluğu ve genişliği bakımından Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü, Seyhan Nehri'nin yeni gerdanlığı olacak.

KÖPRÜDE RAYLI SİSTEM DE VAR

Bin 669 metre uzunluğundaki devasa köprü 40 metre genişliğinde ve orta kısmından raylı sistem de geçecek şekilde tasarlandı.

3 şerit gidiş, 3 şerit dönüş olmak üzere toplam 6 şeritli 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Adana'nın kuzeyinde trafiğin önemli arterlerinden biri olacak.

 

KAYNAK: TRT HABER
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Tarsuslu 1 yıl önce Şikayet Et
    Adanalilarin belli bir kesimi rte ne yapsa görmezler nankörlük yaparlar bunlarada laf anlatmak zaten zaman kaybi deymez kör olmuslar Allah dogru yolu göstersin insallah
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adanalllar görür 15 Bld yenin9.u MHP 3 akp sen yaniliyorsun yine alicaz insallah
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam yapıyor ALLAH Uzun ömürler versin
    Cevapla
  • Tarsuslu 1 yıl önce Şikayet Et
    Masallah adanamiza hayirli olsun
    Cevapla
  • Ağrı'lı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ercan bey kardeşin ben Adana'lı olmayabilirim ama bende Adana'da yaşıyorum zannedersem sen Adana'lı değilsin o köprünün temeli ne zaman atıldı ne zamandır Adana'nın halkı Balcalı ya da Şehir hastanesine giderken ne kadar sıkıntı çektiğinden haberin yok anlaşılan çalışılmış bitirilmişse bu suçmu? Yok ama her iş yarım kalsın zihniyeti taşıyorsan ona bir şey diyemem.
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Hizmette sınır olmaz. Hizmet demek kolaylık, gelişmek, huzurdur. Tabiki anlayana,kadirbilene...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle