Mevsimin vazgeçilmezi erik, tezgahta 70 liradan satılıyor

Sinop’ta bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan erik, bir hafta önce tezgahlarda 150 TL'ye satılırken şimdi ise 70 TL’den satışa sunuluyor.

Mevsimin vazgeçilmezi erik, tezgahta 70 liradan satılıyor
Mevsimin vazgeçilmezi erik, tezgahta 70 liradan satılıyor
GİRİŞ 27.04.2023 23:34 GÜNCELLEME 27.04.2023 23:34
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birçok yaz meyvesi pazarda yerini alırken, erik de tezgahlarda alıcılarını bekliyor. Bir hafta öncesine kadar kilosu 100 TL olan erik, şimdi 70 TL satılıyor. Pazar esnafı, ürünün çoğalmasıyla kilosunun 30-40 TL’ye düşeceğini belirtti.

Bir haftada yarı yarıya düştü

Sinop’ta tezgahta meyve satıcısı Ahmet Göktepe, “Bir hafta önce 150’ydi, 3 gün önce 100’e düştü. Şimdi 70’e düştü, pazar fiyatı da aynı. En fazla düşeceği fiyat 30-40 TL olur, o da taban fiyatı olur aynı çilek gibi. Vatandaşlar alıyorlar, 10-20 liralık alan var, 1-2 kilo alan var. Genelde insanlar tadımlık alıyor, çocuklarını mutlu ediyorlar” diye konuştu.

Kendisinin ve çocuklarının eriği özlediğini söyleyen Sinan Yalçın, “2 kilo erik aldım, tadı güzel. Fiyatlar uygun, bu mevsimde normal şuan. Çocuklara aldım, özledim eriği tabi erik yenmez mi” şeklinde konuştu.

Mevsimine göre fiyatının uygun olduğunu dile getiren Emre Saatçi, “Bence gayet uygun şuan, ilk çıkmasına göre gayet iyi. Evime götüreceğim, ailemle yiyeceğim” dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Gariban çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar ciftdi düşmanı varmış arkadas bu ülkede be almayin yemeyin düşecek falan yazmışsınız.ayip şeyler bunlar ayıp
    Cevapla
  • Aldanma 1 yıl önce Şikayet Et
    Almayın bu fiyata, az önce gördüm 25 TL ye, Eskişehir de
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dün 35 TL den aldım İstanbul Terazidere den
    Cevapla
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eriğin özelliği neymiş ki,bilmediğimiz bişey mi var içinde,?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    almayın 10 tl olur. millet saldırıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle