Tüm gözler Merkez Bankası'da! İşte dolarda son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı güne 19,4245 TL'den başlarken, Euro kuru 21,4641 TL'den başladı. Merkez Bankası faiz kararını saat 14:00'da açıklayacak

GİRİŞ 27.04.2023 09:02 GÜNCELLEME 27.04.2023 09:20

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı güne 19,4245 TL'den başlarken, Euro kuru 21,4641 TL'den başladı. Merkez Bankası faiz kararını saat 14:00'da açıklayacak.

Hem Reuters hem de Anadolu Ajansı'nın anketine katılan ekonomistler TCMB'nin politika faizini yüzde 8.5'te bırakmasını bekliyor. 

Bugün ayrıca döviz ve mevduat verileri de takip edilecek. Kur Korumalı Mevduat, hazine destekli KKM'lerde faiz üst sınırının kalkmasının ardından her geçen hafta da rekor kırıyor. Döviz mevduatları ise seçim öncesi döviz talebinin artmasıyla artış gösteriyor. 

Seçim yaklaşırken döviz talebi de artıyor. TCMB ve BDDK'nın birlikte aldığı sayısız karar sonrasında döviz talebi bankalardan Kapalıçarşı'ya kayıyor. Bankalardan döviz talep ederken belli bir şartları sağlamak gerekirken, Kapalıçarşı'da hızlıca fiziki dolar talebinde bulunabilmesi banka ile Kapalıçarşı arasındaki döviz makasını artırdı. 

Kapalıçarşı ile resmi kur arasında 1 TL'ye varan farklar söz konusu.

Geçtiğimiz hafta KKM rekorunu yeniledi. KKM'deki birikim Nisan ayının 2. haftasında 114 milyar TL arttı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan verilere göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 1 trilyon 776,8 milyar TL'den 1 trilyon 890,6 milyar TL'ye çıktı.

Bugün açıklanacak verilerle KKM ve döviz talebinin ne boyutta olduğu görülecek. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL