Türkiye'nin ilk hidrojen vadisi için imzalar atılıyor

Türkiye'nin ilk hidrojen vadisi ve en büyük kapasiteli ilk yerli yeşil hidrojen tesisinin kurulması için imzalar bugün atılacak.

GİRİŞ 27.04.2023 10:36 GÜNCELLEME 27.04.2023 11:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK, iklim değişikliğine karşı çözüm arayışına çok yönlü olarak devam ediyor.

Tüm dünya gibi Türkiye de hidrojene yöneliyor. Bu kapsamda "HYSouthMarmara Hidrojen Vadisi Projesi ve Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu Güdümlü Projesi İmza Töreni" ile iki önemli projede düğmeye basılacak.

Türkiye'de, milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST kapsamında Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın da katılması planlanıyor.

Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenen HYSouthMarmara, aynı zamanda Türkiye'nin ilk hidrojen vadisi olma özelliği taşıyor. Ayrıca bu proje, Türkiye Çerçeve Programları tarihinde en yüksek Avrupa Birliği katkılı hibeye hak kazanarak bir ilke de imza atıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • hiyaa 11 ay önce Şikayet Et
    Ucan martı heykelimi bu
    Cevapla
  • İbrahim 11 ay önce Şikayet Et
    sonsuz enerji üretimi faaliyetleri başlamalı artık beklemeyin destek verin açığa çıksın
    Cevapla
  • HalinOnundekiPilavci 11 ay önce Şikayet Et
    Şimdi doğruyu söyleyeceğim ve herkes bana saldıracak : DEV DEPREM RİSKİ TAŞIYAN MARMARAY'YA STRATEJİK YATİRİMLARİ YİG-MA-YİN BOMBOS DURAN ANADOLU'YA YAYİN ...
    Cevapla
  • Delo 11 ay önce Şikayet Et
    Tüpraş ta bunu planlıyor
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Hidrojen enerjinin geleceği. Başka bir enerjiye dönüşmeden doğrudan elektrik üretimi mümkün. Açığa çıkan atık yok. Sadece su oluşuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle