Savunma ve havacılık sektöründen 12,2 milyar dolar ciro

Savunma ve havacılık sektöründe, 2022'de 12, 2 milyar dolar ciro ve 2 milyar dolardan fazla Ar-Ge yatırımı gerçekleştirdi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2021 ile kıyaslandığı zaman sektörün cirosunun yüzde 20 arttığını belirtti.

Savunma ve havacılık sektöründen 12,2 milyar dolar ciro
Savunma ve havacılık sektöründen 12,2 milyar dolar ciro
GİRİŞ 26.04.2023 17:25 GÜNCELLEME 26.04.2023 17:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) 2022 yılı 'Sektör Performans Raporu'nu yayımladı. Buna göre, 2022 yılında savunma ve havacılık sanayisinde 12,2 milyar Dolar Ciro ve 2 milyar dolardan fazla Ar-Ge yatırımı gerçekleştirdi.

Rapora ilişkin değerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2021 yılı verileri ile kıyaslandığında sektörün cirosunun yüzde 20 arttığına dikkat çekerek, "20 yıl öncesi ile kıyasladığımızda 12 katlık bir artış ve büyüme söz konusu. Benzer şekilde 2022 yılı Ar-Ge harcamalarına baktığımızda firmalarımız tarafından 2 milyar 61 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yapıldığı ve bir yıl öncesine kıyasla yüzde 26'lık bir artış olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'AR-GE YATIRIMLARI 40 KAT ARTTI'

Yapılan Ar-Ge yatırımlarında da 20 yıl öncesine oranla 40 katı bir artış gerçekleştiğini kaydeden Demir, "Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yol gösterici bir Türkiye için yüksek kabiliyetli sanayi altyapısını güçlendirmeye, tasarım ve geliştirme faaliyetlerini desteklemeye, yerli ve milli üretimde öncü olmaya devam ederek Türk savunma sanayisini, Türkiye'nin küresel güç vizyonu doğrultusunda inşa etmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile yakalanan başarı ivmesinde katkısı olan tüm ekosistemimizi tebrik ediyor, hedeflerimizi gerçekleştirebilmek ve hızla ilerleyen teknolojik çağda geleceğe en güçlü şekilde hazırlanabilmek için sektörümüzden daha da büyük başarılar beklediğimizi belirtmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    hedef 5 yil borunca heryil ortalama yuzde 20 yi yakalamak olmali
    Cevapla
  • muhammet gündoğdu 1 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok yola devam çok daha büyük cirolar satışlar yapacağız daha yolun başındayız
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ekiplerinizin emeklerinin kıymetini bu millet anlayıp tartabilecek bilgi düzeyine daha erişmedi sayın Demir..en çok size hayır dua ediyorum! Askeri teknik birikim kültürüm yüzünden hata yapıp ara sıra eksik değerlendirme nedeniyle dişlilerim teklese de,bu parlak gerçek asla değişmez!Allah-ü teala yardımcınız olsun daim!.. siz de sorgusuz cennete girenlerden olunuz! amiin.
    Cevapla
  • muhammet beyazal 1 yıl önce Şikayet Et
    Üretim üretim deniliyordu işte sizlere üretim..neden tebrik etmiyor ve gurur duymuyorsunuz ey muhalifler...Avrupa yapınca hayran hayran bakarsınız biz yapınca sesiniz çıkmaz. Bu nasıl vatanseverlik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle