Kurtulmuş'tan dövizde alış-satış makası açıklaması

Bankalar ile Kapalıçarşı arasındaki döviz alış-satış makası 1 lirayı aştı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, konuyla ilgili, "Merkez Bankası bunu takip ediyor. Bir takım algılar oluşturmaya çalışıyorlar." açıklaması yaptı.

GİRİŞ 26.04.2023 15:09 GÜNCELLEME 26.04.2023 15:17
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul'da habercilerin sorularını yanıtladı.

Bankalar ve Kapalıçarşı arasındaki döviz alış-satış makasının 1 lirayı aşmasını değerlendiren Kurtulmuş şunları söyledi:

"Merkez Bankası bunu takip ediyor, kamu bankalarımız takip ediyor. Algının vermesi beklenen olumsuz sonuçlar bunlar. Türkiye bunları geçmişte çok yaşadı. Kapalıçarşı'nın başka, bankaların başka olduğunu çok yaşadı. Seçim dönemindeki bu mücadeleyi fırsat bilenler bir takım algılar oluşturmaya çalışıyorlar.

Dolar şöyle olacak, böyle olacak? Vatandaşlarımızn bir kısmı ister istemez buna inanıyor. Tartışmanın detayını bilmiyor. Spekülasyon olduğunu ifade ediyorum. Hiçbir ekonomik rasyonaliteyle ifade edilemeyecek, gerçek dışı, algıdan ibaret. Türkiye'de ekonomi normal seyrinde gidiyor. "

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    utanmadan hala normal seyrinde diyor ya
    Cevapla
  • MARDİN'Lİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz de bankadan fiziki olarak altınınızı isteyin. Gidin serbest piyasada satın. Döviz de aynı şekilde. Bankadan alın gidin serbest piyasada satın. Banka vermek zorunda.
    Cevapla
  • Engin 1 yıl önce Şikayet Et
    kapalı çarşı döviz büroları na derhal operasyon yapılsın alım satım makas aralığı standart oranda olsun
    Cevapla
  • FerMat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne algısı, bankalar bile arıyor müşterilerini dövizinizi ve emtianızı kur korumalı hesaba geçi. Merkez bankası bankaları sıkıştırıyormuş vatandaşın paralarını TL ye geçmeleri için. Hatta geçmeyecekseniz dövizinizi ve emtia hesaplarınızı bizim bankamızdan çekin farklı yerlerde değerlendirin diyorlar. Yeni döviz ve emtia alımlarının önüne geçmek için de fahiş makas farkı koyuyorlar.
    Cevapla
  • Cenk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne bir lirası alış satış farkı 100 TL leri geçti buna dur denmesi elzem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle