İngiltere, Microsoft'un 69 milyar dolarlık satın alımına izin vermedi

Ocak 2022'de 69 milyar dolara Activision Blizzard'ı satın almak için anlaştığını duyuran Microsoft'a en büyük darbe İngiltere'nin rekabet düzenleyicisinden geldi. Düzenleyici 69 milyar dolarlık satın almaya izin vermedi!

İngiltere, Microsoft'un 69 milyar dolarlık satın alımına izin vermedi
İngiltere, Microsoft'un 69 milyar dolarlık satın alımına izin vermedi
GİRİŞ 26.04.2023 14:39 GÜNCELLEME 26.04.2023 14:39

Ocak 2022'de 69 milyar dolara Activision Blizzard'ı satın almak için anlaştığını duyuran Microsoft'a en büyük darbe İngiltere'nin rekabet düzenleyicisinden (CMA) geldi.

İngiltere'nin rekabet düzenleyicisi 69 milyar dolarlık satın almaya izin vermedi! Activison Blizzard Call Of Duty gibi hit oyunların yapımcısı olarak tanınıyor. 

Bugün bir açıklama yayınlayan İngiltere'nin rekabet düzenleyicisi, Microsoft'un Activison Blizzard oyunlarını kendi bulut sistemine özel hale getireceğine motive olduklarını ve Rekabet düzenleyicisinin endişelerini gidermediği belirtildi. CMA, birleşmenin bilgisayar oyuncuları için daha pahalı sonuçlar doğuracaklarını düşünüyor. Anlaşmanın oyuncular için seçenekleri düşürdüğünü ve daha pahalı oyunlara yol açmasının muhtemel olduğu ifade edildi.

Microsoft konu üzerine yaptığı açıklamada "Bu konuda kararlıyız ve temyize gideceğiz" dedi.

Microsoft hisseleri dün beklenti üstü gelen bilançonun da etkisiyle açılış öncesinde yüzde 7.85 yükselişle işlem görürken, Nasdaq borsasında işlem gören Activision hisseleri de anlaşmanın gerçekleşmemesiyle yüzde 10,09 düşüşle işlem görüyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.