Yarısı Bizden kampanyasına başvurular başladı

Kentsel dönüşümde maliyetin yarısının devlet tarafından karşılanacağı açıklanan 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasında başvurular bugün başladı. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor

GİRİŞ 26.04.2023 12:17 GÜNCELLEME 26.04.2023 14:37
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Kentsel dönüşümde tarihi fırsatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda açıklamıştı. TOKİ vasıtasıyla İstanbul'da inşa edilecek konutların yarı ücretini devlet karşılayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da Yarısı Bizden kampanyasına başvuruların başladığını, e-Devlet üzerinden başvuru yapılabileceğini, başvuruların 29 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

İŞTE ‘YARISI BİZDEN’ KAMPANYASINA BAŞVURU SAYISI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına yapılan başvuru sayısını açıkladı. Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı:

‘Yarısı Bizden’ kampanyamıza bugün başvurular başladı. 26 Nisan itibarıyla az önce rakamları arkadaşımdan aldım bu saate kadar yapılan toplam başvuru sayısı 10 bin 165 bina. Bu yaklaşık 50 bin bağımsız bölüm ediyor. Yani 200 bin kardeşimiz ilk saatler itibarıyla bu projeye başvurmuş ve ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile birlikte devletim gelsin, TOKİ ile benim inşaatımı yapsın, evimi dönüştürsün diyor. Bu ne güzel mutluluk.

5250 lira kira yardımı, 10 bin 500 lira taşınma yardımı vereceğiz. Aylık 5625 liradan başlayan taksitlerle vatandaşım evine kavuşacak. TOKİ eli ile yapacağız.

Sancaktepe’de 116 bina başvurmuş, 2400 vatandaşımızı ilgilendiren bir dönüşüm için ilk saatlerde kardeşlerimiz başvurmuş. İnşallah 29 Mayıs’a kadar ben bu teveccühün artacağına yürekten inanıyorum.

İstanbul’umuza yarım milyon metrekare yeşil alan kazandırmış oluyoruz."

20 SORUDA 'YARISI BİZDEN'

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • ssz 11 ay önce Şikayet Et
    vatandaştan çıkan para gene aynı olur fırsatçılar fiyatı 2 katına çıkarır.
    Cevapla
  • Münevver 11 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel düşünülmüş, beklediğimiz iyileştirme bu idi, teşekkürler.
    Cevapla
  • Erman Ertürk 11 ay önce Şikayet Et
    Yürülükteki imar şartı yerine güncel duruma uygun imar düzenlemesi yapılarak olmalı. Uygulanamayan eski imar planlarına göre uygulama yapmak. Geleceği planlamamak olacaktır.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Aslinda yapilan binalarin sokulmesi gerekiyor çunku evlerimizi yapanlar usta deĝillerdi.
    Cevapla
  • Aziz 11 ay önce Şikayet Et
    Bence içi, önü, arkası boş, seçim yatırımı. İstanbul izmir otobanının, rizede deniz üstüne havaalaninın, stadyumların ne aciliyeti vardı kanal istanbulun ne aciliyiyeti var buralara sarfedilen veya sarfedilecek kaynaklar ile deprem bölgelerinde riskli binaların yenilenmesi ve yeni uydu kentler yapılmalıydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle