Rekabet kızışınca ekmek fiyatları yarıya indi!

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde fırıncılar arasındaki rekabet nedeniyle bir esnaf ekmeğin fiyatını yarıya indirdi.

Rekabet kızışınca ekmek fiyatları yarıya indi!
Rekabet kızışınca ekmek fiyatları yarıya indi!
GİRİŞ 26.04.2023 01:46 GÜNCELLEME 26.04.2023 01:46
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde fırıncılar arasında yaşanan rekabet vatandaşın yüzünü güldürdü. 220 gram ekmeğin 5 liraya satıldığı ilçede fırıncılar arasında yaşanan rekabet sonarı fiyat 2,5 liraya kadar düştü. 2,5 liradan satılan ekmek vatandaşların yüzünü güldürdü. Bu rekabetin uzun sürmesi gerektiğini ve vatandaşların uzun vadede ucuz ekmek tüketmesi gerektiğini söyleyen esnaflar, fiyatların böyle ucuz kalması gerektiğini söyledi.

“Biz ekmeği 2,5 liradan satıyoruz”

İlçede esnaflık yapan Erdal Mert, ekmeği 2,5 liradan sattıklarını belirterek, “Şu anki piyasa şartlarında Şarkışla’da 200 gram ekmek 5 lira, rekabetten dolayı ekmek 4 liraya kadar düşmüş durumda. Şuan biz ekmeği 2,5 liradan satıyoruz. İnşallah bu rekabet ortamı uzun sürer ve vatandaşlarımız ekmeği uzun vadede bu fiyatlardan alırlar." dedi.

“Bu zamanda bu fiyata ekmek uygun”

Enes Koçyiğit isimli müşteri ise ekmek fiyatının uygun olduğunu belirterek, “Biz ekmeğin burada 2,5 lira olduğunu duyduk ve ekmeğimizi buradan alıyoruz. Bence bu zamanda bu fiyata ekmek uygun, inşallah böyle devam eder.” dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    eskiden ekmekle aynı idi şimdi ne oldu. fırıncılar dernekleri acilen kapatimali veya esnafın koydolma zorunluluğu kaldırılmalı ki rekabet olsun
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı KONYA NIN BAŞINA
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    demekki yarı fiyatınada kurtarıyor açgözlü milletim benim !!
    Cevapla
  • kurtoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir pastacı tanıdığım simit 5 lirayken bile çok iyi kazandırıyor diye 7 lira yapmamıştı. Bir süre sonra baskılara dayanamayıp 7 yaptı. Düşünün kazandıkları parayı. Acilen yarı yarıya inmeli unlu mamüller.
    Cevapla
  • ruzgarneo 1 yıl önce Şikayet Et
    yılbaşından önce 4 liraydı. 1 ocak'ta 5 lira yaptılar ekmeği. demek ki 2,5 liradan da satsalar kazanacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle