12 saatlik yol 2 saate düşüyor! Resmen hizmete açılıyor

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda sona gelindi. İki il arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek hat, bugün hizmete açılacak.

GİRİŞ 26.04.2023 06:48 GÜNCELLEME 26.04.2023 13:40
Bu Habere 334 Yorum Yapılmış

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı bugün hizmete açılıyor.

Hattın tamamlanmasıyla toplam demir yolu uzunluğu, 13 bin 896 kilometreye çıkacak.

Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürecek tren hattında 8 istasyon bulunuyor.

Yeni açılacak hat ile 1 milyon 400 bin kişiye hızlı trenle seyahat etme imkanı sunulacak. 

Bakan Karaismailoğlu, Ankara YHT Garı'nda yaptığı açıklamada, ülke adına çok büyük ve önemli bir projeyi daha hayalden gerçeğe dönüştürdüklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri dönemiyle demir yolunun tekrar öncelikli sektörlerden birisi haline geldiğine işaret eden Karaismailoğlu, "Demir yollarında adeta bir seferberlik ilan ettik ve yepyeni bir dönem başlattık. Demir yolu uzunluğunu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'mızın tamamlanmasıyla 13 bin 896 kilometreye, hızlı tren hat uzunluğumuzu 2 bin 228 kilometreye yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.

DOĞU-BATI HIZLI DEMİR YOLU KORİDORUNUN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Karaismailoğlu, 405 kilometrelik hattın Edirne'den Kars'a uzanan Doğu-Batı hızlı demir yolu koridorunun önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, hatta Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyon bulunduğunu aktardı.

Projeyle Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ı da hızlı tren konforuyla tanıştıracaklarına işaret eden Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hattımızla Ankara-Sivas arasındaki mesafeyi 603 kilometreden 405 kilometreye düşürdük. 12 saat olan demir yolu seyahat süresini 2 saate, Ankara-Yozgat arasını 1 saate indirdik. Projemizle Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizin de Ankara merkezli hızlı tren ağına bağlanmasıyla bu illerimizde yaşayan yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşımızı hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuşturuyoruz. Ankara-Sivas HT hattı, İstanbul dahil olmak üzere Konya, Eskişehir gibi illerimizden gelecek birçok yolculumuza ev sahipliği yapacak. Böylece Ankara-Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Karaman ve Ankara-Sivas hızlı tren güzergahında yer alan 11 ilimize doğrudan, bu illerimize komşu 9 ilimize de dolaylı olmak üzere toplam 20 ilimizdeki, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 52'sine hızlı tren hizmeti sunacağız."

İLK DEFA YERLİ RAY KULLANILDI

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu, hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldığına işaret ederek, 138 kilometre beton yolla tünellerde ilk balastsız yol (beton yol) uygulamasının da gerçekleştirildiğini bildirdi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 334
  • hasan 11 ay önce Şikayet Et
    eray denilen hazımsız soda iç iyi gelir hahahahah
    Cevapla
  • CCC 11 ay önce Şikayet Et
    Eray kimmiş o hırsızlar? hizmet yapan hırsız oluyorsa sana ne demeli.
    Cevapla
  • Ediz 11 ay önce Şikayet Et
    Şu icraatlere değil de hiçbir şey vaat etmeyen, bu millet için yapılan hizmetlere israf diyen adamlara oy verenlere yazıklar olsun.
    Cevapla
  • samimi 11 ay önce Şikayet Et
    Aynen katiliyorum
    Cevapla
  • erdal 11 ay önce Şikayet Et
    eray bey herkesi kendin gibi zannetme.
    Cevapla
  • Eray 11 ay önce Şikayet Et
    Hırsızlara oy verenlerede yazıklar olsun
    Cevapla
  • SÜNDÜZ 11 ay önce Şikayet Et
    Kayseri ye ne zaman gidecek
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Chp 80 yıl İzmir marşı okudu. AKP 20 yılda demir ağlarla ördü ülkeyi.
    Cevapla
  • Yalcin bulad 11 ay önce Şikayet Et
    CHP sana vatan hediye etti cumhuriyeti kurdu nankör herif insan biraz utanır bu lafları yazmaz musafirmisin nesin
    Cevapla
  • Eray 11 ay önce Şikayet Et
    Satılan fabrikalar CHP zamanından kalma sende beyin olmadığı için normaldir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle