TCG Anadolu'yu gören ülkeler sıraya girdi! Bakan duyurdu: 'Bize yapar mısınız' dediler...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisi olan TCG Anadolu'ya başka ülkelerden talep geldiğini açıkladı.

GİRİŞ 22.04.2023 09:09 GÜNCELLEME 22.04.2023 09:36
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir televizyon programına konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TCG Anadolu'ya başka ülkelerden talep geldiğine işaret eden Bakan Varank, "Siz bu gemiyi Libya açıklarına götürdüğünüzde karada hiçbir mecburiyetiniz olmadan istediğiniz operasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun üzerindeki radarlar, sensörler yerli ve milli olarak geliştirildi. Şu anda bu gemileri bize yapar mısınız diyen başka ülkeler var. Bu manada Türkiye'nin önü açık." ifadelerini kullandı.

Bakan Mustafa Varank'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

TCG Anadolu Türkiye'nin savunma kabiliyetlerine çağ atlatacak proje. Bu Türk donanmasına sınıf atlattığı gibi Türkiye'nin kabiliyetlerine de sınıf atlattı. Bu gemiye yerleştirdiğiniz 90'a yakın zırhlı aracı kıyıya gönderebiliyorsunuz.

İHA'ların bu gemiye iniş kalkış yapabilmesi. Dünyada bu konsepti düşünmüş başka bir ülke yok. Bu gemiyi İHA için kalkar iner hale getirirsek Türkiye'ye nasıl bir kabiliyet kazandıracağına çalıştık. Doğu Akdeniz'de, Ege'de, uluslararası operasyonlarda müthiş kabiliyet kazanabiliyorsunuz. Bugün gemiyi üreten tersaneyle konuştuğumuzda 'Bizim artık İspanyol tasarımına ihtiyacımız yok kendimiz de yapabiliriz' diyor.

Libya'da bir operasyon yapıyorsanız, diyelim ki hava gücüne ihtiyacınız var. Siz bu gemiyi Libya açıklarına götürdüğünüzde karada hiçbir mecburiyetiniz olmadan istediğiniz operasyonu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun üzerindeki radarlar, sensörler yerli ve milli olarak geliştirildi. Şu anda bu gemileri bize yapar mısınız diyen başka ülkeler var. Bu manada Türkiye'nin önü açık. Biz Türkiye Yüzyılı'nı inşa ederken yol haritalarımızı biliyoruz.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 107
  • DOBRA 1 yıl önce Şikayet Et
    bu milli bir gurur ve stratejik bir ürün. kesinlikle hiçbir ülkeye satılmamalı
    Cevapla
  • Meletli 52 1 yıl önce Şikayet Et
    bugun gittim cok asiri sira vardi gezemedim ama uzaktanda olsa selfi cekindim gurur vericiydi
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    evvela kendimize ihtiyacimiz olan gemileri insa edelim sonra satisa baslariz
    Cevapla
  • Okur 1 yıl önce Şikayet Et
    Ziyaret saatleri uzatilmali.
    Cevapla
  • Arif inanç 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen, gemimizdeki personelleri! Ultra giydirelim. Şöyle gören bir kere kenara geçsin. Saygı duruşunda dursun. Gerekiyorsa korksun, ürksün. Bizim askerimiz dünya da tek . O yüzden en iyi ve en güçlüye layık. Saygılarımla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle