Bakan Kurum duyurdu: Kira artışlarını sınırlayan düzenleme uzatılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz'da sona erecek olan düzenlemeyi uzatacaklarını açıkladı.

Bakan Kurum duyurdu: Kira artışlarını sınırlayan düzenleme uzatılacak
Bakan Kurum duyurdu: Kira artışlarını sınırlayan düzenleme uzatılacak
GİRİŞ 21.04.2023 23:50 GÜNCELLEME 22.04.2023 00:43
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber'de kiralık konutlarla ilgili açıklama yaptı.

Bu durumun, talep doğrultusunda arz artırıldığı zaman dengeleneceğini ifade eden Kurum, TOKİ'nin buradaki rolüne dikkati çekti.

Deprem riskini bertaraf etmek için ve vatandaşın konut sahibi olması için sosyal konut ürettiklerini söyleyen Kurum, bir taraftan da aslında piyasayı dengelediklerini aktardı.

250 bin sosyal konutla da ilk evini alacaklara kredi imkanı tanıdıklarını belirten Kurum, bunların hepsinin arzı artırmaya yönelik çalışmalar olduğunu belirtti.

Konut kira artışını sınırlayan düzenlemenin 2023'ün 7'nci ayına kadar geçerli olduğunu hatırlatan Kurum, 7'nci aydan sonra bunu uzatacaklarını, piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacaklarını söyledi.

KİRA ARTIŞLARI YÜZDE 25'LE SINIRLANMIŞTI

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar, bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme 2022 Haziran ayında kabul edilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • selo 1 yıl önce Şikayet Et
    Eflasyonu da sınırlayın.bir yık içinde hiç bir ürüne %25 den fazla zam yapılmasın
    Cevapla
  • yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet benim malımın ortağı mı. Kendi % 120 değerlendirme yapıyor benim kiracım 2.000 tl ye oturuyor. Binada en düşük kira 6-7 bin . % 25 zam . Adalet bu mu. Yazıklar olsun. Dükkana gelince sınır yok. Eve gelince sınır var. Enflasyonu dükkan kirasını bahane edip zam yapan lar da yükseltiyor. Sadece konutla iş bitmiyor. Üst limit getirin. Yazık.
    Cevapla
  • Mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum. Bu süreçte enflasyona rağmen %25 zam yapıldı ve piyasa allak bullak oldu. Devlet kiraya sınır getireceğine, fırsatçılık yaparak 1’e alıp 5’e satıp enflasyonu körükleyenlere yaptırım getirsin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu çözüm değil yine bir kılıfına uyduruyorlar doğduğum büyüdüğüm şehirden kira yüzünden taşınmak zorunda kaldım... lütfen buna bir çare bulun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle saçmalık olur mu göz yapayım derken kaş çıkartıyorsunuz oldu olacak milletin evini alın kiracıya verin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu şekilde yüksek enflasyon var iken, kısıtlama ile art niyetli olmayan ev sahiplerine de zulüm olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle