Ordu'da bir ilk! Milli Eğitim Bakanı Özer müjdeyi verdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İnşallah hızlı bir şekilde ilk kez fındık ile ilgili ihtisas organize sanayi bölgesini Ordu'muzda kurmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Ordu'da bir ilk! Milli Eğitim Bakanı Özer müjdeyi verdi
Ordu'da bir ilk! Milli Eğitim Bakanı Özer müjdeyi verdi
GİRİŞ 19.04.2023 21:12 GÜNCELLEME 19.04.2023 21:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti'den Ordu milletvekili adayı gösterilen Mahmut Özer, kentteki bir otelde düzenlenen İş Dünyası Temsilcileri İftar Buluşması'nda, son 20 yılın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaşamın tüm alanlarında yatırımların hız kazandığı, insanların her türlü hizmete çok rahat şekilde erişebildikleri bir dönem olduğunu söyledi.

Özer, Ordu'nun da bundan nasibini aldığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ordu da eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya kadar her alanda yatırımlarla Karadeniz'in bir incisi olma yolunda emin adımlarla ilerledi. Yeni seçim vesilesiyle gelmiş olduğum Ordu'da inşallah Ordu'nun çok daha güçlü olabilmesi için her alanda, sadece eğitim alanında değil, her alanda daha fazla güçlü olabilmesi için sizlerin hizmetkârı olacağız. Ülkemizin kalkınmasının ana dinamiği, güçleri olarak sizlerin önünü açmak için, yeni yatırımlar yapabilmemiz için yatırımlarınızı rahat ihracat edebilmeniz için, ihraç yapabilmeniz için her türlü hizmeti ayağınıza inşallah getireceğiz."

Bakan Özer, bir hafta burada olmalarına rağmen çok önemli yatırımları yavaş yavaş Ordu'ya getirmeye başladıklarını ifade etti.

"SERBEST BÖLGEYİ KURUYORUZ"

Sanayiciler için önemli 2 şey olduğunu aktaran Özer, "Bir tanesi serbest bölge. Serbest bölge ile ilgili Ticaret Bakanı'mız Sayın Mehmet Muş ile görüştüm. Başkanım zaten süreci başlatmıştı. Şirket ve araziyi buldukları gün serbest bölgeyi kuruyoruz. Başkanım işi bitirdikten sonra bana sadece bir gün verecek ve bir gün içerisinde inşallah serbest bölgeyi buranın ekonomik kalkınmasına en kritik olan serbest bölgeyi Ordu'muza kazandıracağız. Yani sizler bizi beklemeyeceksiniz, biz sizi bekleyeceğiz." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Milli Eğitim Bakanı Özer, şu değerlendirmede bulundu:

"İkinci kritik konu, onun da müjdesini buradan vermek isterim. Biliyorsunuz ülkemizin fındık üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 32'si Ordu'da oluyor. 720 bin ton fındığın yaklaşık 240 bin tonu Ordu'muzda üretiliyor. Ordu'nun sadece natürel fındık ihracatı yapmaması, aynı zamanda mamul üründe üretmiş olduğu ürünün katma değerini yükseltmesi için ihtiyaç duyulan ihtisas fındık organize sanayi bölgesi ile ilgili de Sanayi ve Teknoloji Bakanı'mız Mustafa Varank ile görüştüm. Sizler Büyükşehir Belediye Başkanım, inşallah süreci siz yöneteceksiniz. Araziyi bulup gerekli adımları attığınız zaman inşallah hızlı bir şekilde ilk kez fındık ile ilgili ihtisas organize sanayi bölgesini Ordu'muzda kurmuş olacağız."

Hızlı şekilde ertelenen, bekleyen sorunları çözmek için el ele vereceklerini, bambaşka bir Ordu'yu inşa edeceklerini belirten Özer, "Yani sizler milletvekillerine derdinizi anlatmak için değil, milletvekili olarak yolunuzu açtıktan sonra o yolları tamamlamayı sizden bekleyeceğiz. Artık siyasetin de alışkanlığını inşallah değiştireceğiz." ifadesini kullandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel de iftar programında konuşma yaptı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Senelerdir konuşulan hayal edilen nihayet ak parti RTE sayesinde gerçekleşiyor
    Cevapla