Bakan Muş: Hortumlanan dolarları insanlar ödemek zorunda kaldı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Koalisyon döneminde milyarlarca dolar bankalardan hortumlandı. İnsanlar o faturayı ödemek zorunda kaldı" dedi.

Bakan Muş: Hortumlanan dolarları insanlar ödemek zorunda kaldı
Bakan Muş: Hortumlanan dolarları insanlar ödemek zorunda kaldı
GİRİŞ 17.04.2023 16:40 GÜNCELLEME 17.04.2023 16:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, partisinin Tekkeköy ilçesindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışında konuştu. Koalisyon dönemlerinde kısa süreli hükümetlerin kurulduğunu söyleyen Bakan Muş, "Koalisyon döneminde Türkiye’nin en büyük bankacılık krizi yaşandı. O dönemde dünyada kriz yoktu, Türkiye’de vardı. Milyarlarca Dolar bankalardan, kurumlardan hortumlandı. İnsanlar o milyarlarca dolar faturayı ödemek zorunda kaldı" diye konuştu.

’MİLLETİN SIRTINA FATURALAR YÜKLETİLDİ’

Koalisyon ve azınlık hükümetleri dönemlerinde bankacılık krizleri yaşandığını söyleyen Bakan Muş, "Türkiye’de 1980 darbesinden sonra Anavatan Partisi iktidara geliyor. 92 yılına kadar tek başına. 1992’den biz iktidara gelene kadar koalisyon dönemine giriliyor. Bu 10 yılda çok kısa süreli hükümetler kuruluyor. Sivil darbe yapıldı. Millet iradesi yok sayıldı. Onların yerine azınlık hükümetleri kuruldu. 6-8 aylık hükümetler kuruldu. Bir hükümet gelip, kabinede 3 toplantı yapmadan başka bir kabinenin geldiği günleri yaşadık. Bunları unutuyoruz. Hatırlatmakta fayda var. O dönemki koalisyonlar 2, en fazla 3 partiliydi veya 2 parti dışarıdan birisini destekliyordu. Azınlık hükümetiydi. Bunun sonunda ne oldu. Türkiye’nin en büyük bankacılık krizini yaşadık. O dönemde dünyada kriz yoktu fakat Türkiye’de bir kriz vardı. Milyarlarca dolar bankalardan hortumlandı, kurumlardan hortumlandı. Bu milletin sırtına bu faturalar, bu rakamlar yükletildi. İnsanlar, o milyarlarca dolar hortumlanan faturayı ödemek zorunda kaldı. Bu neyin birikimi" ifadelerini kullandı.

’AK PARTİ İLE İSTİKRAR TESİS EDİLDİ’

Türkiye’nin dünyada yaşanan krizleri hafif atlattığını belirten Bakan Muş, "Biz iktidara geldik, geldiğimiz günden bu güne kadar güven ve istikrar tesis edildi. İnsanlar o günler unuttular. Sanki Türkiye’de seçimler 5 yılda bir yapılıyordu, sanki hükümetler böyle istikrarlıydı. Bu AK Parti ile kazanılmış bir şey. Güçlü lider, güçlü hükümet, güçlü parti dolayısıyla Türkiye’de, dünyada yaşanan pek çok olumsuzluğa rağmen bunları çok az hasarla atlattı. Bu seçimlere gidiyorken fark ne? Eskiden 3 partili koalisyonlar şimdi 7 partili koalisyon. Biz bu filmi daha önce izlemiştik. Buna müsaade etmemek lazım. Bir konsey yapacağız diyorlar. Bizde bir dönem başbakanlık da yapan şimdi öbür tarafa geçen elinde her bulduğunu bize fırlatan, Cumhurbaşkanı ile yaşadığı her diyalogu ifşa eden. Devlet idaresinde bu olur mu? Başbakan, Cumhurbaşkanı ile birçok meseleyi konuşur. Ne var ne yok elinde fırlatıyor. Bu arkadaşlar, aramızda konsey kuracağız diyorlar. O konseyde ortak karar çıkmazsa kriz çıkartırım diyor. Krizin memlekete faturası ağır oluyor" ifadelerini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 7
  • Yörükoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani ne olursa olsun bedelini millet ödüyor. Aynen enflasyonu körükleyenler gibi. Alma mazlumun ahını cıkar aheste aheste. 73.5 millet eskiden 72.5 du birde dönmeler var 73.5 oldu. Yüregi yiyen ahireti hesabı,,,, zararları menfeat cıkarlarını istifci karaborsacı zaman hırsızı kamuda calışan rüşvet yiyenler millete yüklesin. Ot da yesen ette yesen yüznumarada cıkan aynı. Kokusu mahşerde
    Cevapla
  • okan242424 1 yıl önce Şikayet Et
    Sami efendi devlet burada daha karlı. doları firenlemeseydi zaten değer kaybeden tl daha da pul olurdu
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kur Korumalı Mevduatın parasını kim veriyor acaba ?
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis, cebinden
    Cevapla
  • adil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin yüzünden kur artıyor sen ona bak! Yanlış yere bakarsan bu illeten kurtulamazsın! Millet bakmasını bilmeli! Bunun arkasında kim var, Ülke içinde işbirlikciler kim?
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    kur koruması nedeniyle paralar dolar tefecilerine gitmiyor, ülke içinde halkın cebinde kalıyor. abd ye gitse londra tefecisine gitse daha mı iyi. doların 1 lira artması 400 milyar maliyet demek. kur korumayla 1 yıldır dolar sabit ödenen rakam <100 milyar civarında kalan 300 milyar ülkede kaldı.
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kur Korumalı Mevduatın parasını kim veriyor acaba ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle