Skorsky T-70'ler konuşlandırıldı! Ormanın gözü olacaklar

Orman yangınlarında kullanılmak üzere ilk kez Orman Genel Müdürlüğü envanterine kazandırılan T-70 Sikorsky tipi helikopterlerden 2'si Milas’ta görevlendirildi.

Skorsky T-70'ler konuşlandırıldı! Ormanın gözü olacaklar
Skorsky T-70'ler konuşlandırıldı! Ormanın gözü olacaklar
GİRİŞ 15.04.2023 22:17 GÜNCELLEME 15.04.2023 22:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milas Orman İşletme Müdürlüğü Gökçeler Yangınla Mücadele Merkezi’nde konuşlandırılan helikopterin test ve keşif uçuşları yapıldı.

Uçuşları OGM Havacılık Daire Başkanı Mahmut Okudan, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut ve Yardımcısı Özgür Cılız, Yangınla Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli, Milas Orman İşletme Müdürü Mehmet Uysal, Müdür Yardımcıları Rıdvan Gülen ile Mustafa Kurşunluoğlu takip etti.

KURTARMA GÖREVİ DE YAPABİLECEK

Orman yangınlarında gece ve gündüz görev yapabilecek olan T-70 helikopter 2,5 saate kadar kesintisiz uçuş yapıp, tek seferde 2 buçuk ton su atabilecek. Gerektiği durumlarda 11 orman işçisini taşıyabilecek. Üzerinde bulundurduğu ilave teçhizatla kurtarma görevleri de yapabilecek.

Geçtiğimiz yıllarda çıkan yangınlarda büyük zararlar gören Muğla bölgesine bu yıl benzer felaketler yaşamaması için toplamda 7 uçak ve 4 helikopterin konuşlandırılması planlanıyor.

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ormanlarımız yakan HDPKK lıları ve bunlara laf söyleyemelen Bay Bay Kemal'i ve saz arkadaşlarını haber yapmalısınız.Ayrıca her partiye ormanlarımızı yakanları sormalısınız
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    adamsınız bu sene inşallah yangınlarla daha etkin mücadelemizi yapacağız hükümetimiz sayesinde yeniden büyük Türkiyeyi kuracağız.
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 1 yıl önce Şikayet Et
    masallah hayirli olsun...
    Cevapla