Her ay 301 kişiye Covid-19 aşısı tazminatı ödeniyor

Almanya'da Covid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle mahkemeye başvuran 301 kişiye her ay ömür boyu tazminat ödenmesine başlandığı belirtildi.

GİRİŞ 15.04.2023 09:30 GÜNCELLEME 15.04.2023 12:00
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Almanya'da eyaletlerin bakım kurumları tarafından Covid-19 aşılarının yan etkileri nedeniyle tazminatlar ödenmeye başlandı.

Şu ana kadar 301 tazminat başvurusunun onaylandığı ülkede başvuruları kabul edilen kişilere her ay ömür boyu 164-854 euro arasında ödeme yapılacak.

Yetkili birimlerce gerekli görüldüğü taktirde bu kişilerin tedavi masrafları da devlet tarafından karşılanabilecek.

AŞININ BİLİNEN ZARARLARI

Almanya'da aşı ve ilaçlara onay veren yetkili kurum Paul Ehrlich Enstitüsü'nün (PEI) aşılama komplikasyonları listesinde bulunan belirtilere göre Covid-19 aşıları kalp rahatsızlıkları, kan pıhtılaşması, yüz felci, Guillain-Barre sendromu adı verilen kas rahatsızlığı, işitme bozukluğu ve kulak çınlaması gibi rahatsızlıklara yol açıyor.

PEI raporuna göre 2022 Haziran ayına kadar 323 bin 684 şüpheli yan etki ve aşılama komplikasyonu vakası bildirildi. Aynı döneme kadar olan verilerin incelendiği raporda, can kaybı ve aşılar arasında bağlantı tespit edilen 120 vaka olduğu belirtildi.

185 KİŞİ DAVA AÇTI

Covid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkiler nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden 185 kişi aşı üreticilerine karşı mahkemelere başvurdu. Davaların ilkinin 28 Nisan’da Frankfurt Bölge Mahkemesi'nde görülmesi bekleniyor.

BIONTECH'TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili aşı üreticisi Biontech tarafından yapılan açıklamada, Biontech aşısının incelenen vakalardaki sağlık sorunlarıyla ilgili bir bağlantısı bulunmadığının kanıtlandığı belirtilerek, "Bir aşı üreticisi olarak sorumluluğumuzu çok ciddiye alıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahatsızlığı olan araştırma için mahkemeye başvurmalıdır.
    Cevapla
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok tanıdık bedava diye avrupa 3.4 tane yedi türkiye izine gitti beleş diye 2 3 de orda orda olmuş kısaca çok insan beleş buldu mu akşama kadar vurun der insanları deney olarak kulandılar diğer şüphe ise bütün dünya aynı aşı mı verildi çok ülkeye bence içi aynı olmayan riskli şey verdiler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bedavacılar kaybetmeye mahkumdur.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman bu aşının vurulduğu her ülkenin İNSANI Sağlık Bakanlığına, Devlete, Biontec e DAVA AÇABİLİR..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    evet aşı olduktan sonra halsizlik kalp sıkışması yani ve dizlerimde yorgunluk birçok şikayetler olurdu hepsi aşıdan sonra oluşdu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Üc defa biontek vuruldum ve dengem bozuldu kapp kırızı ıkı defa gecırdım eklem agrılarım hayatıma gırdı huzursuz ve bıtkınlık üzerimde fazlasıyla var bu neydı napdılar bıze bilmiyorum ve imza karsılıgında vuruldugumuz asılardan sanırım dava da acamıyoruz bızımkıler uyanık cıkdı
    Cevapla
  • efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da imza atıp herşeyi kabul etmeden aşı yok ,ameliyatlardada öyle degilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle