'Evlenenlere 150 bin TL'lik kredi' vaadiyle ilgili merak edilen detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni evlenenlere 150 bin liralık kredi verileceğini açıklaması sonrası Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, konuyla ilgili merak edilen detaylara ilişkin değerlendimelerde bulundu.

GİRİŞ 15.04.2023 09:16 GÜNCELLEME 15.04.2023 09:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili CNN Türk muhabirine dğerlendirmelerde bulununan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

Burada öne çıkan en önemli unsurlardan bir tanesi faizsiz kredi. Aile koruma kalkanı adı altında yeni evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli aylık 3.125 TL taksitle toplamda 150 TL'lik bir kredi verilecek.

Bu kredinin finansmanı Aile ve Gençlik Bankası üzerinden verilecek. Bu bankanın da Karadeniz'den çıkacak olan gazın satışıyla ilgili kurulacağıyla alakalı da duyumlarını aldık.

Şartlar henüz açıklanmadı ama yeni evlenecek olmaları şart. Burada evlilik cüzdanları veya evlendirme dairesi üzerinden ilgili yazılar talep edilebilir. Orada durumu müşkül olanlarla ilgili bu tür sosyal yardımlar genelde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla veriliyor. 40'a yakın buna benzer destek var.

Bu desteklerle ilgili de asgari ücretin 3'te birinin altında kalanlarla alakalı da olabilir. Ya da tüm evlenenleri de kapsayabilir. Yasa çıkmış olduğu zaman her şey netleşmiş olacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Adamsın Püsgevit 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların sırtından ÖTV yi kaldırın , kredi verip borçlandırıp ne işe yarayacak,boşanırlarsa kim ödeyecek??
    Cevapla
  • M.G. 1 yıl önce Şikayet Et
    Evlilik yürümez ise kredi borcu ne olacak? (Günümüzde her iki evlilikten birisi boşanma ile sonuçlanıyor)
    Cevapla
  • Dadaş 25 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim kredi olmazsa erkek tarafı düğünü yine kredi veya başka bir şekilde yapmayacak mı? Böyle saçma bir düşünce olur mu ya☺️ devlet destek veriyor onu da eleştiriyorsunuz el insaf ya..
    Cevapla
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    Ordan yüz elli bin gelecek diye sonra bütün malların gider ömür boyu nafaka ödersin çok zaman çocuk kimin de belli değil birde sağlığın gider
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplu Toki konutlar gibi Toplu evlilikler düzenlenmesi gerekli olmuştur. Erkekler Baba yani koruyucu Reis bilinci alması gerek, Eş ve Baba olmasını bilmeyenler evlenmesin. Sadece cinsellik için evlenenler adi insanlar. Kadın iyi bir Eş iyi bir Anne olmayı öğrenmeli. İlk başta aşkım tatlım sonrası hadi lan ayağım yer tuttu diyen kadın adi kadın.
    Cevapla
  • OKTAY 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsi yalan. Dün 2. el ev kredisi için başvuru yapmaya gittim zirrat 250 halkbank 300 bin tl den fazla vermiyor. 26 bin tl de masraf cıkarıyor. neden az dediğim zaman da şu an kredıler için para yok deniyor.Hepsi hikaye kasada para kalmadı çünki.
    Cevapla
  • Yay 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru olanı anlattığın için teşekkür ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle