Yeniden yapılandırma görevine fazla mesai ücreti

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatındaki yeniden yapılandırma işlemlerinin zamanında sonuçlandırılabilmesi amacıyla, kanun kapsamında yapılan iş ve işlemlerde görevlendirilen personele fazla mesai ücreti ödenecek.

Yeniden yapılandırma görevine fazla mesai ücreti
Yeniden yapılandırma görevine fazla mesai ücreti
GİRİŞ 14.04.2023 10:16 GÜNCELLEME 14.04.2023 10:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na Tabi Personeline Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Ekli Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karar ile 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatında yapılması öngörülen işlemlerin zamanında sonuçlandırılabilmesi için ilgili birimlerinde fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan Devlet Memurları Kanunu'na tabi personele, mesai saatleri dışında yaptıkları çalışmalar karşılığında ödenecek fazla çalışma ücretine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

KANUN KAPSAMINDA YAPILAN İŞ VE İŞLEMLERDEKİ PERSONELE ÖDENECEK

Buna göre, söz konusu ücret, 7440 sayılı Kanun kapsamında fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan ve mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan, Gelir idaresi Başkanlığının Tahsilat ve İtilaftı İşler, Uygulama ve Veri Yönetimi, Gelir Yönetimi ile Mükellef Hizmetleri daire başkanlıklarında görev yapan personeli ile taşra teşkilatında anılan kanun kapsamında yapılan iş ve işlemlerde görevlendirilen personele ödenecek.

ÜCRETİ ÖDENECEK SÜRE AYDA 50 SAATİ GEÇEMEYECEK

Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda 50 saati geçemeyecek.

Fazla çalışmanın her bir saati için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun (K) Cetveli'nde belirlenmiş fazla çalışma saat ücretinin (5,40 lira) 5 katı esas alınacak.

Bu Karar hükümleri, 1 Nisan-30 Eylül 2023 dönemi için uygulanacak.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Polislerimiz malesef yürekler acısı 12 saat hizmet ne cumartesi ne pazarı var Sayın Bakanımız Soylu kendiside öyle çalışıyor Rabbim yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Polislerimiz malesef yürekler acısı 12 saat hizmet ne cumartesi ne pazarı var Sayın Bakanımız Soylu kendiside öyle çalışıyor Rabbim yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten Emniyet personeli polisler aldıkları maaş yaptıkları hizmete göre çok az Rabbim yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Polislerin 8-24 çalışma sistemi ne noldu bi gelisme yok fazla çalışma ucreti de saat uzerinden hesaplanmalı
    Cevapla