Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan et fiyatlarıyla ilgili açıklama

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, kırmızı et fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan et fiyatlarıyla ilgili açıklama
Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan et fiyatlarıyla ilgili açıklama
GİRİŞ 14.04.2023 09:28 GÜNCELLEME 14.04.2023 09:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Başdanışmanı ve Mersin Kasaplar Odası Başkanı Erdal Pekmez, son dönemlerde artan et fiyatları ve hayvan sayılarının azalmasını önlemeye yönelik çalışmalara başladıklarını söyledi. Projelerin hayata geçirilmesi için destek beklediklerini de kaydeden Pekmez, “Planladığımız 2 proje ile Mersin’i et ürünleri konusunda cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla ilk olarak ‘Mersin Uluslararası Et Borsası projesi’ çalışmalarına başladıklarını ifade eden Pekmez, bu proje kapsamında Mersin Ticaret Borsası ve Mersin Kasaplar Odası arasında bir mutabakat sağlandığını ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Uluslararası ticaret merkezi olan Mersin’e, Avrupa Birliği standartlarında modern ve teknolojik altyapısıyla, sağlık ve hijyen kurallarına uygun bir tesis kazandırmak istediklerini aktaran Pekmez “Et ürünlerinde faaliyet gösteren uluslararası alıcı ve satıcı şirketlerini bir araya getirmeyi planlıyoruz. Lojistiği, limanı ve coğrafi konumu göz önüne alındığında Mersin’in en uygun şehir olduğunu görüyoruz” diye belirtti.

Erdal Pekmez, canlı hayvan pazarı ve küçük kapasiteli kesim projesi olan ‘Mersin Canlı Hayvan ve Kesimhane Projesi’ne de değinerek, “İlçemizde bulunan hayvan yetiştiricilerinin yetiştirdikleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanların, canlı hayvan alım satım yapan esnafların, modern bir canlı hayvan pazarında satışını gerçekleştirmesini sağlamak istiyoruz. Ticari, adaklık ve kurbanlık hayvanların hijyenik, modern, temiz bir ortamda Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan Küçük Kapasiteli Kesimhaneler Yönetmeliği’ne uygun bir şekilde kesimini gerçekleştirmesi ve kırsal bölgelerden gelen kasapların, kendin pişir gibi işletmelerin, kesimlerini yapmasını hedefliyoruz” dedi.

KAYNAK: DÜNYA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Dışardan 2 milyon büyükbaş hayvan getir bakalım nasıl düşüyor
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulursa getirirsin
    Cevapla
  • Hper 1 yıl önce Şikayet Et
    Üretici ve satıcı aracisiz birbiri ile irtibata geçebileceği elektronik bir portal lazim. Satici bana su zamanda suraya su kadar et lazim diyecek. Tum ureticiler bunu gorecek. Teklif verecek. Nakliyeciler de bunu gorecek teklif verecekler. Mal saticinin yerine indirilecek. Bu kadar basit
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Canli hayvan kendi kendine kesilip yuzulup parçalanıp et haline kendi başına mı gelecek
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 yıl önce Şikayet Et
    et fiyatları için kilo fiyatı 100 TL ye düsene kadar dısardan getireceksin isteyen üretme satma sorun deyil yem fabrikası mahsulü alıyor temmuzda bir yıllık depoluyor sonrada her ay zam geldi diyor depoda bekleyen yeme her ay zam geliyor ne hikmetse almayacaksın satmayacaksın iflas etsinler
    Cevapla
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslanı köşeye sıkıştırırsan parçalar yakında karkas et 250 tlyi görür
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi 240 yada 250 kesim yapan arkadaşim dedi k.maras. Elbistan'da
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    beyler gelin millet olarak 1ay hiç bir et ürünü yemeyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle