Türkiye'den 2 trilyon dolarlık hedef

Seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli gelirde yüzde 100'e varan bir artış hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye'den 2 trilyon dolarlık hedef
Türkiye'den 2 trilyon dolarlık hedef
GİRİŞ 12.04.2023 15:33 GÜNCELLEME 12.04.2023 15:34
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

AK Parti’nin seçim beyannamesi, 28 Ekim 2022’de açıklanan Türkiye Yüzyılı vizyonundaki 17 başlık temel alınarak hazırlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dikkat çeken başlıklar bulunan beyannameyi Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda kamuoyuna açıkladı.

Ekonomiye yönelik önemli başlıkların bulunduğu beyannamede "milli gelir" başlığı dikkat çekti.

IMF göre Türkiye'nin milli geliri 2023 yılında ilk kez 1 trilyon doları aşarak 1,029 trilyon dolar seviyesine yükseldi. Kişi başı gelir ise 11,931 dolar seviyesinde. Bu rakamın 2024 yılında ise 1,087 trilyon dolara, kişi başı gelirin ise 12,460 dolara yükselmesi bekleniyor.

2 TRİLYON DOLAR MİLLİ GELİR HEDEFİ

Beyannamede büyüme ve milli gelir hedefini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde yıllık 5,5 büyüme oranıyla, milli gelirimizi bu dönemde 1,5 trilyon dolara, ardından da asıl hedefimiz olan 2 trilyon dolara çıkartacağız." dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 44
  • Başkentli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir zaman degıldın belki de .Ayrıca düşmeden kalkılmaz,ecdad zorluk cektı biz bugun boyleyız,bız cekıcezkı nesıller cekmesın yada olabıldıgınce az ceksın.Anladın mı,sanmam,umarım...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah size güzel başkanım
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    2018 de de 25.000 dolardı hedef.
    Cevapla
  • ADEMI 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu dolar reformu nuda yapsanız iyi olur. dolar baskısı ekonomiye cok etkisi oluyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sen dik dur arkandan gelen çok olur,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle