Suudi Arabistan'dan kritik 'Türkiye' hamlesi! Toplantıda karar alındı...

Suudi Arabistan'da İran ile diplomatik normalleşme ve Türkiye ile enerji protokolü görüşüldü. Enerji alanında protokole dair Türk tarafı ile görüşmeleri yürütecek Enerji Bakanı ya da yardımcısına konuya ilişkin yetkilendirme verildi.

GİRİŞ 12.04.2023 07:19 GÜNCELLEME 12.04.2023 09:28
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, İran ile diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması için varılan anlaşmaya ilişkin gelişmeleri ve Türkiye ile enerji protokolüne dair konuları ele aldı.

KRİTİK TOPLANTIYA PRENS SELMAN DA KATILDI

Suudi Arabistan resmi haber ajansına (SPA) göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz başkanlığında Cidde'deki Selam Sarayı'nda düzenlenen toplantıya Veliaht Prens Muhammed bin Selman da katıldı.

Bakanlar Kurulunda, İran ile ilişkilerin yeniden başlatılmasına yönelik varılan anlaşmaya ilişkin gelişmeler ve iki ülke arasındaki diplomatik ve konsolosluk çalışmalarının yeniden başlatılmasına dair gerekli adımların koordinesine dair konular görüşüldü.

İran ile ilgili olarak bölgede kalkınma, istikrar, ve güvenliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan işbirliği çerçevesinin genişletilmesi ve karşılıklı güvenin güçlendirilmesini hedefleyen adımların uygulanmasının önemi vurgulandı.

TÜRKİYE İLE ENERJİ PROTOKOLÜ

Bakanlar Kurulunda, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında enerji alanında protokole dair Türk tarafı ile görüşmeleri yürütecek Enerji Bakanı ya da yardımcısına konuya ilişkin yetkilendirme verildi.

Suudi Arabistan ile Çin arasında "temiz enerji ve vergilendirme idaresi" alanlarında yapılan protokole onay verilirken, yine aynı ülke ile tarım alanında protokol görüşmeleri yürütmesi için ilgili bakana yetki verildi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Araplar bizim kardeşimiz. Muslümanlar, kardeştirler
    Cevapla
  • Dede 11 ay önce Şikayet Et
    Katar hariç, Ortadoğu'da hiç kimseye güvenmeyin.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    erdem Arablar kötü hayın de Avrupalılar medeni ve iyi öylemi
    Cevapla
  • erdem değer 11 ay önce Şikayet Et
    bazı yorumcular altın klozete kafası kadar bırakan arapların yardım kampanyası düzenlediğini yazmış. o alçakların 3-5 kuruşları yerine tüm harçlığını gönderip o gün aç kalan Türk çocuklarını yazın. yaptıkları yardımlar yapabileceklerinin milyonda biri bile değil. onu da başlarına çalsınlar. ne şamın şekeri ne pis arabın pis yüzü!
    Cevapla
  • millet 11 ay önce Şikayet Et
    Bilmiyorsan söyleyeyim,FAŞİST bir zihniyete sahipsin.
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    pis arab ne demek saygısız
    Cevapla
  • Nayır 11 ay önce Şikayet Et
    Abd yanaşınca şakşakcılık turkiye yanaşınca ooo olurmu biz türküz ne işimiz var arkadaş para dünyasında yaşıyorsunuz para neredeyse turkiyede orada olsun bırakında gavur yiyeceğine müslüman yesin
    Cevapla
  • SRDR 11 ay önce Şikayet Et
    Irkçı ve FAŞİST
    Cevapla
  • Hüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    İrkci
    Cevapla
  • Kamil 11 ay önce Şikayet Et
    Türk yatırımcılara tahsis edecekleri bir sanayi bölgesinde Petrokimya , Kompozit Fiber ve Grafen , Uçak ve Oto Lastiği , Savunma Sanayi Ürünleri , Elektrikli Otomobil , İnşaat Malzemeleri , Beyaz Eşya ve Elektronik vb sektörlerde ortak üretim yapmalıyız . Ucuz Enerji ve Hammadde , 0 Vergi , Uluslarası ticaret gümrük muhafiyeti ve finansman imkanlarından faydalanırız .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle