Çağ atlacak projeler: 14 saatlik yol 3,5 saate inecek, Kızılay-Kadıköy arası 80 dakika...

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu Hattı'nın yapımı tamamlanırken bir başka dev proje Ankara-İzmir Hattı'nda da hazırlılar devam ediyor. Bu proje tamamlandığında İzmir ile Ankara arasındaki seyahat süresi 14 saatten 3,5 saate düşecek.

GİRİŞ 12.04.2023 07:06 GÜNCELLEME 12.04.2023 09:41
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Açılışına saatler kalan AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nı inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'ye çağ atlatacak demiryolu projeleri hakkına önemli bilgiler verdi.

Bakan Karaismailoğlu burada yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki çalışmaların da sürdüğünü belirterek, Türkiye genelinde yapımları devam eden tüm projelerin de hızla tamamlandığını söyledi.

ANKARA'YA ÇAĞ ATLATACAK PROJE

Bakanlık olarak 2003'ten bu yana Ankara'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 330 milyar lira harcadıklarını dile getiren Karaismailoğlu, demir yollarında da Ankara'ya çağ atlatarak, Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya yüksek hızlı tren hatlarını hizmete aldıklarını anımsattı.

Bakan Karaismailoğlu, Ankara'da çağın ihtiyaçlarına cevap verecek modern bir YHT Gar istasyonu inşa ettiklerini kaydederek, "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu Hattı yapım çalışmalarında da sona geldik. Açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 14 saatten 3,5 saate düşürecek olan Ankara-İzmir hattında da çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Ankara-İstanbul Süper hızlı tren hattı ile Kızılay-Kadıköy arasını 80 dakikaya düşüreceğiz." diye konuştu.

BUGÜN AÇILACAK

AKM-Gar-Kızılay Metrosu'na ilişkin Türkiye'ye adanmış bu yolculuğu, 14 Mayıs sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye sevdasıyla sürdüreceklerini vurgulayan Karaismailoğlu, bugün 14.00'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifleriyle yapılacak açılışa tüm Ankaralıları beklediklerini ifade etti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Afyon yüksek hızlı tren projesi vardı 2018 bitecekdi ne oldu acaba
    Cevapla
  • Nil 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Alaattin Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankara Esenboğa havalimanı metro hattı neden yapılmadı. İptal mı edildi yoksa
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Derdimiz hızlı tren değil. Yavaş da olsa her yerde olması daha elzem.
    Cevapla
  • Akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaç yıldı yaptık biti bitiyor dediniz tam 12 yıl bütceside belirsiz
    Cevapla
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    2 parmak arası mikrofona konuş istersen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle