Rusya Merkez Bankası: İhracat ödemelerinde rublenin payı doları yakaladı

Rusya Merkez Bankası, ülkenin ihracat ödemelerinde rublenin payının doları yakaladığını ve Euro'yu da önemli oranda geçtiğini bildirdi

Rusya Merkez Bankası: İhracat ödemelerinde rublenin payı doları yakaladı
Rusya Merkez Bankası: İhracat ödemelerinde rublenin payı doları yakaladı
GİRİŞ 11.04.2023 14:55 GÜNCELLEME 11.04.2023 14:55
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya Merkez Bankası'nın "Finans Sektörü ve Araçları Görünümü" raporunda, Rusya'nın, Mayıs 2022'de dost olmayan ülkelere yönelik doğal gaz sevkiyatları için ödemeleri rubleyle almaya başladığı anımsatıldı.

Söz konusu adım sayesinde rublenin ihracattaki payının önemli oranda arttığı belirtilen açıklamada, "İhracatta ulusal para biriminin (ruble) payı yıl sonu itibarıyla yüzde 30'u geçerek doların payını yakaladı ve Euro'yu da önemli oranda geçti" denildi.

İhracatta dolar ve Euro'nun payının toplamda yüzde 50'nın altına indiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu durumun Rusya'nın dış ticaretindeki genel yapıyı ve Rus şirketleri için ticarette var olmaya devam eden çeşitli riskleri yansıttığı kaydedildi.

Açıklamada, şirketlerin ve vatandaşların, mevduatlarında yuan başta olmak üzere dost ülke para birimlerinin paylarını artırdıkları ancak dolar ve Euro'nun payının düşmesine karşın yuana kıyasla hala önemli paya sahip oldukları vurgulandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • The economist 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde et süt yumurta fiyatları uçmuş şu habere bak
    Cevapla
  • ADEMI 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar ı bitirecek 2 ülke var Çin ve Rusya kendi para birimi ile ihracat larıni talep ederse doların degeri düşer
    Cevapla
  • Misafirü 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin farkı
    Cevapla
  • Urfali 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun dolar bitirinde dünya kurtulsun şeytanın parasindan
    Cevapla
  • faruk ozer 1 yıl önce Şikayet Et
    Vizeyi kaldır rusya vizeyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle