Dünya Bankası tahminini yükseltti

Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, küresel ekonomik büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 1,7'den yüzde 2'ye revize edildiğini bildirdi.

Dünya Bankası tahminini yükseltti
Dünya Bankası tahminini yükseltti
GİRİŞ 10.04.2023 18:42 GÜNCELLEME 10.04.2023 20:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Malpass, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nın açılışı öncesi küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Küresel ekonominin bu yıl yüzde 2 büyümesinin beklendiğini aktaran Malpass, küresel ekonomik büyüme tahminindeki yukarı yönlü revizyonun, Çin'in ekonomik görünümündeki iyileşmeden kaynaklandığını kaydetti.

Malpass, bankacılık sektöründeki sıkıntıların ve yüksek petrol fiyatlarının büyüme beklentileri üzerinde bu yıl yeniden aşağı yönlü baskı oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Banka'nın ocak ayında yayımlanan tahminlerinde, küresel ekonominin bu yıl yüzde 1,7 büyüyeceği öngörülmüştü.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Enişte 1 yıl önce Şikayet Et
    IMF Türkiye için büyüme tahminini düşürdü, enflasyon tahminini yükseltti IMF Türkiye'nin 2023 büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü. Kurum, Türkiye'nin 2023 büyüme tahminini yüzde 2,9'dan yüzde 2,8'e düşürdü. Türkiye için 2023 ortalama enflasyon beklentisi ise yüzde 50,6 oldu.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Imf nin cani cehenneme ne büyümesi kücülüyor rezesyona giriyor savasa hazirlik yapildi
    Cevapla