Uzmanlar uyarıyor: Güvendiğiniz kripto varlıklara yatırım yapın

Finans uzmanları son zamanlarda kripto para birimlerine yatırım yapmak için tam zamanı olduğunu her fırsatta dile getiriyor.

Uzmanlar uyarıyor: Güvendiğiniz kripto varlıklara yatırım yapın
Uzmanlar uyarıyor: Güvendiğiniz kripto varlıklara yatırım yapın
GİRİŞ 10.04.2023 13:04 GÜNCELLEME 10.04.2023 14:50

Kripto Para Uzmanı Cihan Kasal da, Bitcoin’de dalgalı seyir devam edeceğinin altını çizerek “Popüler projelere harcamayı düşündüğünüz parayı güvendiğiniz kripto varlıklara yatırım yaparak, varlıklarınızı daha iyi şekilde değerlendirebilirsiniz” dedi.

2008 küresel finans krizi ile birlikte ortaya çıkan kripto para birimi, geleneksel para sisteminin yerini almak üzere geliştirilen alternatif bir değişim aracı oldu. Kripto para birimleri hızlı ve güvenli işlem yapabilmesi, aracı kurumları ortadan kaldırması ve düşük maliyetli olmasından dolayı giderek popüler hale geldi.

“FİYAT HAREKETLERİ, YATIRIMCILAR İÇİN HARİKA FIRSATLAR SAĞLAR”

İnsanların kolay para kazanma hayaline dalıp gidebildiğini, ancak unutulmaması gereken kurallar olduğunu hatırlatan Cihan Kasal “Bir şey kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, muhtemelen gerçek de değildir. Kısa süre içinde büyük kazançlara imza atan kripto projeleri yükseldikleri hızda düşebilir. Bu fiyat hareketleri, yatırımcılar için harika fırsatlar sağlar. Ancak daha istikrarlı bir değer artışını hedeflemek için uzun vadeli bir portföy oluşturuyorsanız, bu ani hareketlerden kaçınmalısınız. İlginizi ve dikkatinizi en son çıkan popüler projelere vermek ve onlara yatırım yapmak yerine bu popüler projelere harcamayı düşündüğünüz parayı güvendiğiniz kripto varlıklara yatırım yaparak, varlıklarınızı daha iyi şekilde değerlendirebilirsiniz” diyor.

Fiyatlar yükselirken kripto varlık satın alma dürtüsüne karşı koymanın zor olabileceğinden bahseden Kasal “Ancak bu dürtüye karşı koyabilirseniz kârlı çıkan yine siz olursunuz. Fiyatlar ne kadar yüksek olursa, risk de o kadar yüksek olur. Bir varlığın fiyatı birden yükseldiyse o varlığın fiyatının o hızda düşme riski de daha yüksektir” diyerek yatırımcıları uyardı.

SOĞUK CÜZDANLAR ÖNEMLİ

Yurt dışı menşeli ya da yerli kripto para borsalarına yatırım yaparken çok dikkatli olunması gerektiğini anlatan Kripto Para Uzmanı Cihan Kasal “Kripto para işlemleri yapıldıktan sonra kripto paraların borsalarda değil, soğuk cüzdanlarda bekletilmesi gerekiyor. Böylece kripto para borsası batsa da cüzdanınızdaki kripto varlıklar bu olaydan etkilenmemiş oluyor. Ayrıca kripto paralarda marj aralığı bulunmadığı için paranız bir anda katlanabilirken bir anda da sıfırlanabiliyor. Bu riski azaltmak için sürekli stoploss noktasını belirlemeniz ve her gün stop noktalarına yönelik satış emirlerini girmeniz gerekiyor” dedi.

“HER COİNE YATIRIM YAPMADAN ÖNCE İYİCE DÜŞÜNÜN”

Önümüzde bir yarılanma dönemi olduğunu ifade eden Cihan Kasal “Bu döneme yaklaşık 358 gün kaldı bu yarılanma, bir diğer adıyla halving tarihine kadar piyasada bitti denilen birçok düşüşü tekrardan görebiliriz. Temkinli olmanız gerekiyor, tahminimce bitcoin 110.000 doların üzerini görecektir. Bu yükseliş dönemine kadar mantıklı altcoinlere yatırım yapılmalı diye düşünüyorum. Token diye adlandırılan her coine yatırım yapmadan önce iyice düşünün. Mutlaka paranızı strateji ve risk yönetimi ile doğru kullanın" diyerek sözlerini tamamladı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.