Selçuk Bayraktar: Uçuş güvertesi beni çok heyecanlandırdı

TCG Anadolu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı törenle bugün Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, " Uçuş güvertesi beni çok heyecanlandırdı." dedi.

GİRİŞ 10.04.2023 15:34 GÜNCELLEME 10.04.2023 15:34
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi, Türkiye'nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu donanmanın hizmetine giriyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar şu ifadeleri kullandı: "Bitmiş halini görünce İHA’larımız konuşlanacağından şimdi yakından bir daha görünce çok devasa bir boyutta olduğunu fark edince böyle ufak çocukların büyük parklara girdiğinde sevindiği gibi gurur duygusu da sardı.

"BİTMİŞ HALİ BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Üzerindeki İHA’ların milli olarak geliştiriliyor olması radar sisteminin ASELSAN tarafından geliştiriliyor olması ülkemiz mühendisliği adına büyük gurur duydum. Bütün bu eserleri yan yana koyunca TEKNOFEST’ten daha büyük bir coşku.

Özellikle bitmiş hali beni çok etkiledi. Aylar sonra ilk defa görüyorum, tanıyamadım.

Dünyada ilk defa bir SİHA kısa pisti gemiye konuşlanmış olacak. Onlar da ayrı yakıştı güverteye. 2023’te TB-3 ilk uçuşu yapacak. 2024’te gemiye konuşlandırma çalışmalarımız yapılacak.

"KIZILELMA GEMİYE KONUŞLANACAK"

Dünyada da TB-3 kavramsal olarak lider durumda. Bir sene sonra ABD’liler 1.5 yıl sonra İsrail bu konseptte uçak yapacağız dedi. 2025’te inşallah Kızılelma gemiye konuşlanacak. 2025’te gemiye gelir.

Burada ne Kızılelma ne Bayraktar TB-3 dikey iniş kalkış yapmayacak. Sabit kanatlı bir platformu gemiye konvensiyonel bir şekilde indirebilmek uçağı maliyet etkin ve güvenilirliğini artırmış oluyor.

Bakım maliyetleri dolayısıyla sabit kanatlı platformların avantajı var. Kızılelma insansız savaş uçağı olarak gemiye konuşlandırılmış ilk insansız savaş uçağı olacak. Kısa pistli gemilere böylesine İnsansız savaş uçağının konuşlandırılması büyük kuvvet çarpanı olacak. Muharebede devrim yapacak."

 

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH YOLUNU BAHTINI AÇIK ETSİN İNŞALLAHHH,RABBİM SAĞLIK SIHATLER İÇİNDE UZUN ÖMÜRLER VERSİN Kİ DAHA GÜZEL MAKİNALAR YAPKİ BİRİLERİ GAZ KAÇIRMAYA DEVAM etsin
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcın olsun Selçuk Reis...
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçimlerde CHP ye oy vericem ama bu çalışmayı ayakta alkışlarım.
    Cevapla
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdem kardeş eyer CHP bu çalışmaları takdir ederse, CHP ye oy ver. ya da yinede keyfin bilir. Bu başarıları takdir etmeyenler asla vatansever değildir. PKK lılar hiç bu başarıları ve gelişmeleri sevmezler. Engel olmaya çalışırlar.
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalışmayı alkışla ama destekleme! İyi düşün .A caba bu ihalara dokunacaklar başa gelirse. .Alkışlayacak bir icraat kalır mı?
    Cevapla
  • Cihan Tandır 1 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayi çalışmalarının devam etmesini istiyorsan Ak Parti ve MHP ye oy vermelisiniz. Aksi takdirde çalışmalar durdurulur.
    Cevapla
  • Kemal Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Etme CHP gelirse bunlar kalmaz
    Cevapla
  • bilgili 1 yıl önce Şikayet Et
    chp pkk demek nasıl bir göz görmezlik arkadaş. ulan evimizdeyiz sıcak sıcak oturuyoruz. farzettki devlet herseyimize el koydu helel hos olsun. ne derdiniz var arkadaşım.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçak yörünge küpsat uyduları iletişim ağı önem kazanmaktadır . Denizaşırı görev yapan Bahriyelilerimiz , Uçak Pilotlarımız , Kara Kuvetleri Askerlerimiz aileleri ile 6 G iletişim sağlayabilir . SİHA'larımız ve diğer insansız savaş araçlarımız milli küpsat uydularımızdan kontrol edilebilir .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    memleketimize hayir ve bereket getirsin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle