Trafik sigortalarında yeni dönem! 3 bin TL'lik indirim geliyor

Trafik sigortasında yeni dönem 1 Mayıs’ta başlıyor. 26 milyon araç sahibinin ödeyeceği primler değişirken, yeni hasar basamak sistemi de uygulamaya girecek. Yeni sistemde hasarsız sürücülerin ödeyeceği fiyat da 2 bin 933 liraya düşecek.

Trafik sigortalarında yeni dönem! 3 bin TL'lik indirim geliyor
Trafik sigortalarında yeni dönem! 3 bin TL'lik indirim geliyor
GİRİŞ 10.04.2023 11:10 GÜNCELLEME 10.04.2023 11:12
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete’nde yayımlanan kararla hasarın giderilmesinde ve tazminatın ödenmesinde, orijinale eşdeğerliği belgelendirilmiş parçalar veya yeniden kullanılabilir parçaların tercih edilmesi halinde bu yüzde 20’ye kadar indirim uygulanabilecek.

AYLIK ARTIŞ ORANINDA İNDİRİM

Trafik sigortası tavan fiyatları 1 Mayıs'ta yüzde 5 artırımlı olacak. Mayıstan itibaren aylık tavan fiyat artışı ise yüzde 2 olacak. Önceki düzenlemede aylık artış yüzde 4,75 olarak uygulanıyordu. Elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanabilecek.

HASARLI VE HASARSIZ ORANINDA DEĞİŞİKLİK

Kararla birlikte hasarsızlık indirimi ve hasar sebebiyle prim artırım oranları da değişti. Hasar ve hasarsızlık indirimini belirleyen basamak sayısında yapılan değişiklikle 7 olan basamak sayısı 9'a çıkarıldı. En yüksek hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilecek. Buna karşılık hasar nedeniyle primle yüzde 200 artırılabilecek. Tabloya eklenen 0 basamağında prim artırım oranı yüzde 200, 8. basamakta ise hasarsızlık prim oranı yüzde 50 olarak belirlendi. Tabloya göre en az 5 sigorta süresi boyunca 7. basamakta bulunan sigortalılara bir tazminat ödenmemesi halinde 8. basamakta yer alan indirim uygulanacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Mehmet K 1 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet K.
    Cevapla
  • otokolik 1 yıl önce Şikayet Et
    200 tl lik araç vergilerle 500 bin tl oluyor dolyısıyla sigorta fiyatıda şişiyor en azından ötv kalkmalı ki sigortalarda normalleşsin.
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine de çok. 1000 ila 1500 bandı olmalı
    Cevapla
  • murah han 1 yıl önce Şikayet Et
    araba olmayınca sigorta derdi olmuyor . eskşden olduğu gbi . suya giren ıslanır hacııı
    Cevapla
  • Maresjinn 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozamn bu konu seni ilgilendirmez hacii
    Cevapla
  • yaşar 1 yıl önce Şikayet Et
    sen işe yürüyerek gidiyorsun sanırım hacı. yoksa bu ücretlerin dolmuş otobüs fiyatlarını da artırdığını görürdün
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok çok çok pahalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle