Fransa'dan Çin'in gemi yapım şirketi CSSC'ye rekor sipariş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Çin ziyaretinde iki ülke arasında gemicilik sektöründe rekor düzeyde bir anlaşmaya imza atıldı.

GİRİŞ 09.04.2023 09:26 GÜNCELLEME 10.04.2023 11:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çinli ekonomi ve finans haberleri servisi Caixin'in haberine göre, Fransız gemicilik şirketi CMA CGM, Çin Devlet Gemi Yapım Şirketi (CSSC) ile 16 büyük konteyner gemisinin yapımı için anlaşmaya vardı.

Toplam 3,2 milyar dolar tutarındaki anlaşma, Çinli şirketin bugüne dek tek seferde aldığı en büyük hacimli gemi siparişi oldu.

Anlaşma kapsamında 23 bin TEU kapasiteli 4, 15 bin TEU kapasiteli 12 gemi, Fransız şirkete teslim edilecek.

Gemiler, CSSC'nin Çin'in Şanghay ve Dalian şehirlerindeki tersanelerinde inşa edilecek.

Merkezi Marsilya'da bulunan CMA CGM, 606 konteyner gemisinden oluşan filosuyla 3,41 milyon TEU taşıma kapasitesine sahip. Şirket, Kovid-19 salgını dönemindeki kapasite artışıyla Çinli Cosco'yu geride bırakarak dünyanın en büyük üçüncü gemi taşımacılığı şirketi haline gelmişti.

Şubat ayında Güney Kore'deki bir tersaneye 13 bin TEU kapasiteli 12 gemi siparişi veren şirket, toplam 920 bin TEU kapasiteli 101 yeni gemiyi filosuna katıp sektörün lideri İsviçre-İtalya ortaklığı Mediterranean'ın ardından ikinci sırada yer alan Danimarkalı şirket Maersk'in mevcut kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret satın alım gücü olan zengin ülkelere yapılır . Bizimde Milli Ticari Konteyner filomuz olmalıdır . Bölgemizdeki ülkeler , parasal ve doğal kaynaklar bakımından zengindir . Avrupa , Afrika , Rusya ve Körfez Arap Ülkeleri mesafe bakımından daha yakındır . Çin'e bakarsak Şangay ve Shenzen gibi limanlardan , Avustralya , Amerika , Avrupa , Afrika gibi uzak diyarlara ticaret yapar .
    Cevapla
  • Gemi 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Fransa ya neden "CATSA"uygulamıyor?Düşman ülke değil mi?Avrupa ülkeri ayrı elbette.
    Cevapla
  • antep27 1 yıl önce Şikayet Et
    deniz taşımacılığı arap ve balkan istikrarsızlığında çok para kazandı. çünkü yollar kısıtlandı. bunu aşmak için ipek yolu jızlı ten gibi mücadeleler veriliyor. evet TR bu konuda da bizde VARIZ demeli tekeli kırmalı.
    Cevapla
  • Ceyhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen baslamaliyiz bu iste çàk para var!
    Cevapla
  • Fatih m Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse yanlış ata oynadığını söylemicekmi ufaklığa millet uçakla taşımaya dönerse (oda gemileri pavyon yapar ziyan olmaz yani)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle