Koza Altın, 1,2 milyar dolar değerinde yeni rezerv buldu

Koza Altın, altın arama çalışmaları sonucunda 1,2 milyar dolar değerinde yeni altın rezervlerine ulaştı.

GİRİŞ 08.04.2023 16:51 GÜNCELLEME 08.04.2023 16:51
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul’da işlem gören Koza Altın, altın arama çalışmaları sonucunda ulaştığı yeni altın rezervlerine ilişkin yazıyı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) paylaştı.

Koza Altın tarafından 31 Mart 2023'te KAP açıklamasındaki 2022 yılı Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu (UMREK) raporunda, yıl içerisinde 206 bin ons altın üretilmesine rağmen mevcut rezervin 154 bin ons artış gösterdiği kamuoyuna duyuruldu.

DEĞERİ 1,2 MİLYAR DOLAR

Ayrıca, Kayseri Kaşköy projesinde devam eden çalışmalar neticesinde, 31 Mart 2023 UMREK raporunda 614 bin ons altın potansiyeli yeni keşif kaynak olarak ifade edildi. Devam eden çalışmalarla bu kaynağın artarak piyasa değerinin yaklaşık 1,2 milyar dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

TOPRAK ALTINDAN 2024'TE ÇIKARILACAK

Yapılan keşfin 2024 yılında üretime geçilerek bilançoya katkı vermeye başlaması bekleniyor. Söz konusu altın rezervi toprak altından çıkarıldıktan sonra Kayseri’de bulunan Himmetdede tesislerinde işlenecek.

200 SAHADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Bu gelişmelerin yanında, Koza Altın İşletmeleri mevcut rezervlerine yenilerine eklemek için elinde bulunan 200’e yakın ruhsatlı ve satın aldığı maden sahalarında sondaj ve araştırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulsa ne olur hissenin içinden geçtiler 64 liradan 30 kıtalara düstü milletin anasını aglattilar
    Cevapla
  • Muhyettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okuduktan sonra son kanaatim yalan zehirlenmesi ve dezenformasyonun ne ürkütücü boyutta olduğunu görmek oldu.Altın gaz ve petrol bulsan da birilerinin zihni hâlen daha yalan rüzgârından kurtulamamış
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Disaridan döviz ödeyerek almayacagiz.
    Cevapla
  • Falyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir bulmadığını altın kalmıştı, şükür onu de buldunuz
    Cevapla
  • Düzce'den 1 yıl önce Şikayet Et
    Çekirdek çitleyen eşek heykeli, üzerinde iki sene düşünülen ve finansmanı için çokça çalışılan bir sünger heykeli yapılacakmış. Umarım bu haberin senin için bir değeri vardır.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin altını üstüne getiriyorlar.ne icin ceplerini doldurmak icin.
    Cevapla
  • Düzce'den 1 yıl önce Şikayet Et
    Koza Altın İşletmeleri devlette...Emekli Maaşı şu olsun, memur maaşı şu olsun,ver babam ver diyoruz ya,Ha! onun için paraya ihtiyaç var.Bir de cari açığın bir nedeni de enerji ile altın ithalatıdır.Heykel yaparken de finansmana ihtiyaç var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle