Kaçak dağ keçisi avlayan avcıya 255 bin 211 TL ceza

Erzincan’da izinsiz dağ keçisi avlayıp fotokapana yakalanan avcıya 5 bin 211 TL idari para cezası ve 250 bin TL tazminat uygulandı.

Kaçak dağ keçisi avlayan avcıya 255 bin 211 TL ceza
Kaçak dağ keçisi avlayan avcıya 255 bin 211 TL ceza
GİRİŞ 08.04.2023 13:50 GÜNCELLEME 08.04.2023 13:50
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri, Erzincan'da yaban hayatın izlenmesi ve kaçak avlanma ile mücadele dahilinde kurulan fotokapana dağ keçisi boynuzuyla yansıyan avcıyı tespit etti. Ekipler, fotokapan görüntüsünden yola çıkarak avcının kimliğini tespit etti. Kaçak avlanan avcıya 5 bin 211 TL idari para cezası ve 250 bin TL tazminat uygulandı.

Dağ keçileri, Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayımladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde bulunan, avlanması yasak ve koruma altındaki yabani hayvanlar arasında yer alıyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Leyla 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlarda yine saçmalamişlar Cezai işlem kiruma altindaki dag kecisini vurdugu içindir, Başka av hayvani vursaydi serbesti, Cana nasil kiyarsin diyenlere soruyorum hergün sabah önlerine gelen salam sosisler agaçtami yetişipte önlerine geliyor
    Cevapla
  • adalıoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Avcılık belgesi verilmiş ise ceza niye yazarsın
    Cevapla
  • Emine 1 yıl önce Şikayet Et
    Avcilik belgesi önüne cikan yabani hayvanlari vurasin diyemi verildi EEEEEEEyyyyyyyy Kara cahil, Sen belliki Ankaralisin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Cezanın yanı sıra tutuklansın. Masum bir hayvanı zevk için öldürenler katildir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kime ne yaaaa.
    Cevapla
  • melihhh 1 yıl önce Şikayet Et
    tutuklansin en az 10 yil hapis cezası alsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle