Erdoğan imzayı attı çağrı geldi: 'Şimdi sıra bizde'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Deprem sonrasında zarar gören illerin kalkınmada öncelikli 6'ncı bölge kapsamına alınması kararını imzalamasının ardından TÜGİAD'dan iş dünyasına çağrı geldi. Çevikel, "Şimdi sıra iş dünyasında" dedi.

GİRİŞ 08.04.2023 12:29 GÜNCELLEME 08.04.2023 13:35
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Deprem sonrasında zarar gören illerin kalkınmada öncelikli 6'ncı bölge kapsamına alınmasını öneren Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek kararını imzalamasının ardından iş dünyasını bölgeye yatırıma çağırdı. Çevikel, "TÜGİAD önümüzdeki günlerde bu amaçla bölgeye gidecek. Devlet destek veriyor, şimdi sıra iş dünyasında" dedi.

Bölgedeki yaraların hala sarılmaya devam ettiğini, ekonomik canlanmanın sağlanabilmesi için ise bölge dışından da yatırımın şart olduğunu vurgulayan Nilüfer Çevikel, “Öncelikle depremin hemen ardından TÜGİAD olarak yaptığımız çağrının hükümetimizce karşılık bulması bizleri mutlu etti. Bu kararın alınmasında payı olan bakanlarımıza ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz. Söz konusu karar bölgede yatırımı özendirecek ve oldukça kolaylaştıracak. Ancak deprem nedeniyle birçok alanda kayıp yaşayan sanayicilerin kısa sürede kendilerini toparlayıp yatırım yapmaları zor. Bu nedenle bizlerin de elini taşının altına koyup bölgeye yatırım yapmamız şart" diye konuştu. 

Deprem sonrasında birkaç kez zarar gören illere giderek incelemelerde bulunduklarını ve ihtiyaçlara göre yardımlar yaptıklarını belirten  Çevikel, destek kararının ardından özellikle hızlıca hayata geçirilebilecek enerji, teknoloji ve topraksız dikey tarım gibi sektörler ile yüzde yüz yerli ve milli ürün üreterek ihraç edebilmek amacıyla üyelerimizden oluşan bir heyetle yeniden bölgeye gideceklerin söyledi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    EEEE bu kadar büyük teşvikleri cebe attığınıza göre birakinda sıra size gelsin artık, milletin vergilerini teşvik adı altında size peşkeş çeken iktidara birazda siz yardımcı olun belki akp yi kurtarırsınız!!!
    Cevapla
  • sert adam 1 yıl önce Şikayet Et
    ne saçmalıyorsun sen aga ...boş boş yorum yapıp buraları işgal etmesen ... Bu işleri CHP daha iyi bilir... bakmayın, ağladıklarına sızladıklarına...HALA HER TÜRLÜ İHALEYİ ALIRLAR YİNEDE AĞLARLAR...ÇÜNKÜ Kendisinden olmayanın kazanmasını hazmedemiyorlar.. öğren bunu..
    Cevapla
  • Musacetiner hatay 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun deprem zede olarak reise güveniyoruz hangi sözü yere düşürdü 20 yıl boyunca yola devam insallah
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    Tusiad ne yapar yurtdışı firma getirir kriz onceden billir piyasadan tum 2 el temuz sifir ve sifir arabalari topladılar, sirketin biri kolombiya kayitli ,biri brezilyaya ,sirkwt sahipleri TÜRK Ilginnc sifir telefinlar piyasada toplar foyat artinca ciksryilar emlak örgütler beli bölgesel fiyat artişi yaptırirlar ,yurdidindan gelen malar atabalar cip kirizi var mal yok diye haber yaptirir
    Cevapla
  • Vejdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun tüsiad nerede ?Yok onlar siyaset pesinde
    Cevapla
  • Malatyali 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlar amerikanin emriyle her gun zam yapmakla mesgul,eskiden amerikanin emriyle yok satarlardi,o yuzden millet yag,gaz,şeker,tüp kuyruğunda beklerdi sonuc olarak ecevit hükümeti düştü!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    deprem bölgeleri için yatırım teşvik oranları 6. bölge-alt bölge yaparak 7. bölge varmış gibi yüksek destek verilebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle