Kılıçdaroğlu'nun 'Samsat' iddiasını Bakan Kurum çürüttü: Konutlar 1 yılda teslim edildi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 7 yıl önce deprem meydana gelen Adıyaman'ın Samsat ilçesine yönelik 'Samsat'ta 7 yıldır konutlar teslim edilmedi' iddiasını Bakan Kurum çürüttü. Kurum, 'Konutlar 1 yıl içinde teslim edildi' dedi.

GİRİŞ 07.04.2023 19:31 GÜNCELLEME 07.04.2023 19:33
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayın programında 7 yıl önce Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin birtakım iddialarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU '7 YILDIR KONUTLAR TESLİM EDİLMEDİ' İDDİASINDA BULUNDU

Kılıçdaroğlu'nun "Orada da dediler '1 yıl içerisinde konutları teslim edeceğiz diye' Niye yapmadınız? 7 yıl geçti" sözlerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan yanıt geldi.

'SANIRIM KILIÇDAROĞLU GİDİP ORAYI GÖRMÜŞ DEĞİL'

Bakan Kurum, bir canlı yayın programında gelen soru üzerine Kılıçdaroğlu'nun iddialarını görüntülerle birlikte çürüttü. Kurum konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "7 yıl önce Samsat'ta bir deprem oldu. Deprem sonrasında 360 tane ağır hasarlı bina tespiti yapıldı ve bir yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edildi. Orada üstünde konutu, altında ahırıyla birlikte vatandaşlarımız yaşıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu'yla ya aynı Samsat'tan bahsetmiyoruz ya da kendisi gidip orayı görmüş değil" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Vatansever ASKER 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adama sabotaj yapılıyor günahtır , ayıptır , yazıktır ; sürekli yanlış bilgi verilip ağamızın rezil olmasına sebep oluyorlar! Daha beter olur İNŞAALLAH.
    Cevapla
  • Mikail 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben reise oy veriyorum diye bana cahil, makarnacı, göbeğini kaşıyan adam gibi alakasız isimler takan bu adama oy verirken hiç mi bakıyorsunuz, söylemleri hep yalan ve icraat diye bişey yok ulan adamın bir kültürü savunduğu bişeyi yok ve siz yiyorsunuz ki buna oy veriyoruz siz ya cahil ya makarnacı ya sanatçı (olduğunu sananlardan) yada göbek kaşıyan angutlarsınız K. K. Size hayırlı olsun
    Cevapla
  • Zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sefer doğru söylüyor deprem den sonra milet girmeye başladi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlunun bugüne kadar hangi iddiası gerçek çıktı ki.Hep yalan üzerine kurgulanmış.Onun için ne diyorsa inanmayın.
    Cevapla
  • Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı işleten falan yok ,bu adam yalancı İşleten olsa ,bir iki yalanı doğru diye söylediğinde ,yalan olduğunu anladığında etrafını değiştirir bunun kendisi yalancı Kendisini dikkatli dinle sıkışınca sallıyor Dahası memlekete Cumhurbaşkanı olaçak git işine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle