Şeker fiyatları 6,5 yılın zirvesinde

Üretim beklentilerinde düşüş şeker fiyatlarını son 6,5 yılın en yüksek seviyesine taşıtı.

Şeker fiyatları 6,5 yılın zirvesinde
Şeker fiyatları 6,5 yılın zirvesinde
GİRİŞ 07.04.2023 11:38 GÜNCELLEME 07.04.2023 12:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) tarafından yapılan açıklamaya göre, FAO Şeker Fiyat Endeksi Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 arttı ve 2016 yılı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Hindistan, Tayland ve Çin'in üretimi ile ilgili düşüş beklentileri fiyatlardaki yükselişte etkili oldu. Ancak, Brezilya'da hasat edilmek üzere olan şeker kamışı mahsullerindeki olumlu görünüm dünya şeker fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskıyı sınırladı.

Açıklamada, "Uluslararası ham petrol fiyatlarındaki düşüş ve Brezilya'da şeker üretiminde şeker kamışının daha fazla kullanılmasını teşvik etmesi, Brezilya realinin ABD doları karşısında zayıflamasıyla birleştiğinde, dünya şeker fiyatlarındaki aylık artışın sınırlı kalmasına katkıda bulundu." denildi.

Dün ABD'de şeker fiyatları özellikle Hindistan'ın üretiminin muhtemelen hedefin altında kalacak olması nedeniyle son 6 yılın en yüksek seviyesinden işlem gördü.

Hindistan Gıda Bakanı, Ülke'nin üretiminin muhtemelen hedefin altında olması nedeniyle Eylül ayında sona eren yılda ek şeker ihracatını onaylamayabileceğini söyledi.

İşlemciler şeker fiyatlarının yukarı yönlü olduğunu belirterek, üretim açığının büyük olduğuna dikkat çektiler. İşlemcilerin gözü Brezilya'nın üretimine odaklandı.

Ham şeker, New York'ta yüzde 2,2 artışla pound başına 23,46 sente yükseldi ve Ekim 2016'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kim bu pancar şekerine takan. sen akide şekerimi yiyorsun? insanlar yemiyor, hayvanlar yemiyor. şerbet yapıp bahçemi suluyorlar? böyle sivriler çaya tuz atar öyle içerler herhal...
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    pancar Şekerini Evlere sokmayın!..İnsan vücudu için Adeta bir Zehirdir..Pancar Şekerini İnekler ,Hayvanlar bile yemiyor!.
    Cevapla
  • 34 43 1 yıl önce Şikayet Et
    pusula devlete ayit iş yerlerinde hiç işe gitmede maaş alanlar vardı halada var
    Cevapla
  • pusula 1 yıl önce Şikayet Et
    herkesin aklına aynı düşünce geldi dimi, o sattığınız şeker fabrikaları ....
    Cevapla
  • malatya balabanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dışarda yüzde iki artar blzde yüzde elli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle