Doğan Holding'den 160 milyon dolarlık satış!

Rusya'nın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden Tatneft, Aytemiz Akaryakıt'ın yüzde 50'sini Doğan Holding'den satın aldı

Doğan Holding'den 160 milyon dolarlık satış!
Doğan Holding'den 160 milyon dolarlık satış!
GİRİŞ 05.04.2023 16:29 GÜNCELLEME 05.04.2023 16:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya'nın en büyük petrol ve gaz şirketlerinden Tatneft, Aytemiz Akaryakıt'ın yüzde 50'sini Doğan Holding'den satın aldı.

Doğan Holding, yüzde 50 paya sahip olduğu Aytemiz Akaryakıt'ın Rus şirket PSCJ Tatneft'e satılmasına karar verildiğini açıkladı. Doğan Holding satıştan 160 milyon dolar alacak.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde ”800 milyon TL ödenmiş sermayesinde yüzde 50 oranında toplam 400 milyon TL itibari değerde 400 milyon adet payın tamamının yapılan pazarlıklar neticesinde toplamda 160 milyon dolar bedel ve ‘Pay Devir Sözleşmesi’ üzerinde mutabık kalınan diğer koşullar ile satılmasına karar verildiği” ifade edildi.

Yapılan açıklamada satış bedelinin şirketin kamuya açıklanmış son finansal tabloları olan 31 Aralık tarihli finansal tablolarına göre (aktif) toplamına oranının yüzde 7,27 olduğu ve karar tarihinden önceki altı aylık günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanan şirket değerine oranının yüzde 13,93 olduğu belirtildi

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Cennet Cehennem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani paran varsa sana her yol acik. Ya ahiret
    Cevapla