700 bin kamu işçisi için zam pazarlığı

TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ Konfederasyonu taleplerini işveren sendikasına iletti. İşçi ve işveren temsilcileri bugün talepler üzerinde uzlaşma sağlamak için toplandı. Taraflar haftaya yeniden bir araya gelecek.

700 bin kamu işçisi için zam pazarlığı
700 bin kamu işçisi için zam pazarlığı
GİRİŞ 05.04.2023 16:38 GÜNCELLEME 05.04.2023 16:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yüz binlerce kamu işçisinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 bin işçinin 2023-2024 yılı maaş zamları için taleplerini iletti.

O talepleri işveren sendikası değerlendirdi. Ardından, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası ev sahipliğinde işçi ve işveren temsilcileri bir araya geldi. Görüşmede işveren tarafının istekleri de masadaydı. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

TRT Haber'de yer alan habere göre işçi sendikaları mali haklara ilişkin isteklerini sıraladı. Sendikalar, hiçbir işçinin ücretinin 15 bin liranın altında kalmamasını istiyor. İlk 6 ay için talep edilen zam oranı yüzde 45. Yüzde 15 refah payı verilmesi beklentiler arasında. Toplu iş sözleşmesi kapsamında kamu işçilerinin, sosyal haklarıyla ilgili talepleri de var. Bu yıl için aylık 2 bin 500 lira, gelecek yıl için de 3 bin 500 lira sosyal yardım isteniyor.

İşveren tarafı ise zamma ilişkin rakam paylaşmadı.

Tarafların süreç ile ilgili önümüzdeki hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ormancı 1 yıl önce Şikayet Et
    doktora ögretmene veriyo zammı ama onlar reise oy vermiyo wallaha da billahada vermiyolar işci oy verdiyi icin zam vermiyolar işte
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne haftaymış be bitmek bilmedi
    Cevapla
  • Bu iş uzadıkça 1 yıl önce Şikayet Et
    İş çok uzuyor asgari ücretle zam bekliyor işçi geçinemiyor bıçak kemiğe dayanmış artık sendikaların istediği aynen kabul edilmeli her yıl asgari ücretle yarışıyor bu sorun bitmeli artık reisi seviyoruz sy bakanımızdanda memnunuz ama artık işçinin dayanacak gücü kalmadı kiralar ve gıdaya yetişemiyor
    Cevapla