Bakan Karaismailoğlu İBB'ye tepki gösterdi: Otobüsleri bile işletemeyen bir belediye var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İBB'ye tepki göstererek, "Otobüsleri bile işletemeyen bir belediye var. Milletin derdi ile dertlenmeyen bir anlayış olunca sonuç bu oluyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu İBB'ye tepki gösterdi: Otobüsleri bile işletemeyen bir belediye var
Bakan Karaismailoğlu İBB'ye tepki gösterdi: Otobüsleri bile işletemeyen bir belediye var
GİRİŞ 05.04.2023 01:45 GÜNCELLEME 05.04.2023 01:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu dev projeler ve deprem bölgesi dahil merak edilen sorulara yanıt verdi.

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"58. gün 6 Şubat'tan bu yana. Deprem ardından vatandaşımızın yanına koştuk. Yunanistan büyüklüğüne bir coğrafyayı etkiledi. Büyük bir afet. Zor günler geçirdik. Büyük kayıplarımız var. Binlerce vatandaşımızı sağ çıkardık enkazdan. İlk aşamada barınma ve çadır ihtiyaçları fazlasıyla karşılandı. 11 ilimizde bunları yaptık. Konteyner kentler devreye alındı. Bunlar geçici alanlar. Kalıcı konuların temelleri atıldı. Bir taraftan ticaret için geçici çarşılar yapılıyor. Topyekûn bir mücadele var. Şehirlerimizi ihya süreci devam ediyor. Bakanlık projelerini yaptı ve imar planlamaları devreye alındı.

Biz bunları vatandaşımızın desteği ile yaptık. (Deprem ardından hükümetin yaptıkları) BM temsilcisi bunları görünce şaşırdı. 81 ilimizdeki yatırımlar devam etmekte. Bilgi, birikimlerimiz ve güçlü Türkiye sayesinde bunlar oldu.

ÇAM VE SAKURA HASTANESİ'NİN YOL YAPIMI VE İBB'NİN DUYARSIZLIĞI

(İBB'nin projeyi sahiplenmemesi ve Bakanlığın olaya el atması) İstanbul dünyanın en büyük metropollerinden biri. Daha önceki İstanbul'un hali belli. Şehrin gelişen durumuna göre yeni projeler gerçekleştirilir. 30 milyonluk nüfus hareketliliği var İstanbul'da. Avrasya, Marmaray vs. olmadan İstanbul'un halini düşünebiliyor musunuz. Yerel yönetimlerin birinci görevi ulaşımdır. Şehri yönetmek lazım. Otobüsleri bile işletemeyen (İBB) bir belediye var. (İBB yönetimi) Milletin derdi ile dertlenmeyen bir anlayış olunca sonuç bu oluyor. Ve biz projeyi devraldık ve bitirdik. İBB'nin yolu ve projeyi yapmaması duyarsızlıktır.

İstanbul'un bin 100 km metro hattına ihtiyacı var. İBB bu hızla 40 yılda metro yapar. 4 yılda bir hattın yüzde 10'unu ancak yaptılar.

İstanbul'daki araç ve yay hareketliliği için bu projelerin ve yatırımların yapılması gereklidir.

26 milyar euro'luk devletimize bir geliri olacak.

HÜKÜMETİN YAPTIĞI PROJELER

Avrasya, Marmaray, Kuzey Marmara Yolu, Yavuz Sultan Selim vs. olmasa İstanbul'da trafik kilitlenir.

Devlet aklı ile üretilen projeler sayesinde bunlar gerçekleşmektedir.

"ULAŞTIRMA PROJELERİ DÜNYAYA YÖN VERİYOR"

Basra Körfezi'nde Irak ile planlanan proje deprem bölgesini de olumlu etkileyecek. Yeni bir İpek Yolu oluşacak. Bu yollar Türkiye üzerinde birleşiyor. Türkiye'nin lojistik üs olması kaçınılmazıdır. Bu coğrafyada tarih yeniden yazılıyor. Bu yatırımlarla Türkiye büyümekte. Türkiye'nin geliri arttıkça bunlar yapılmakta. Ulaştırma projeleri dünyaya yön veriyor. Başkan Erdoğan liderliğinde Türkiye dost ülkelere abilik yapmakta. Bilgi ve birikim onlara aktarılmaktadır.

İSTANBUL HAVALİMANI

Dünyanın devasa havalimanı geçen yıl 65 milyon yolcu kullandı.

Türkiye'deki dünyanın en büyük güçlü ulaştırma altyapısı ticaret ve ekonomide önemini ortaya koydu.

TREN PROJELERİ

Ankara-Sivas YHT hattı tamamlandığında iki şehir arası 2 saate düşecek.

13 bin km'lik bir demiryolu hattımız var. Doğu ekspresi Bakü'ye kadar gidecek.

Türkiye çok büyük düşünmekte ve dünyaya yön vermektedir. Bizler bu coğrafyanın avantajlarını fırsata çevirmek için çalışmaktayız.

"ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇIK"

Cumhurbaşkanlığımız liderlinde çok şeyi başardık. Başkan Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin önü açıktır. Türkiye dünyanın en güçlü devletleri arasında yer alacak. Türkiye alt yapısını tamamladı. Alt yapı olmasa bunların hiçbiri olmaz.

İBB'YE ELEŞTİRİ: KADROSUNDA LİYAKATSİZ İNSANLAR VAR

Ne yazık ki İBB projelerinin yerinde yeller esmekte. İBB'nin projelerini yapması gerekli. (Dolmabahçe-Levazım Tüneli Projesi) İBB 500 milyon TL'lik yatırımı heba etmektedir. İBB kadrosunda liyakatsiz insanlar var. İBB'nin yapmadığı işin sıkıntısını İstanbullu çekiyor.

ZİGANA TÜNELİ AÇILIYOR

Gurur işlerimizden biri. Çift tüp tünelden oluşmaktadır. 1200 rakımda 14,5 km'lik bir yol var. Zigana Tüneli bu ay içinde açılacak. Trabzon- Gümüşhane arası 30 dakika kısalacak.

ADANA 15 TEMMUZ TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ

Burada da bir CHP klasiği var. İBB gibi onlar da yapmadılar. Biz buraya el attık. Bu ay içinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açılacak. Nisan ayının ortalarında açılacak. Tamamen yerli ve milli bir mühendislik projesidir.

KAYNAK: A HABER

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Tc vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP li baskanlar hizmet değil sov peşindeler yanlış göreve seçilmişler eko istanbulda isleri yoluna koydu Türkiye'm el attı beceriksiz vizyonsuzlar rabbim fırsat vermesin son geldikleri olur inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    karabukde ki chpli ne diyor, proje yapicaz diyoruz ama yapmiyoruz millet yine oy veriyor,yapmiyoruz ama yine oy veriyor. milletin icraata ihtiyaci yok ki. chp atadan dededen gelen fanatikli var, bu secimden sonra 4 parti lav olur,chp yuzde elli biter ,yazin bunu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizden sayın bakanim
    Cevapla