Memur maaş zammı için "eşel mobil" talebi

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, kamu görevlilerinin maaş artışında eşel mobil sistemine geçilmesi gerektiğini kaydetti.

GİRİŞ 04.04.2023 13:23 GÜNCELLEME 04.04.2023 13:23
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Tonbul, yaptığı yazılı açıklamada, enflasyon ve kur ile oluşturulan kaos ortamının emeğin sömürülme alanlarını artırdığını ifade ederek, bu durumun alım gücünü düşürdüğünü vurguladı.

Bu süreçte devletin, sabit gelirlilerin satın alma gücündeki düşüşü, maaşlarındaki erimeyi ve reel kayıpları telafi etmek için birçok önemli tedbiri ve politikayı hayata geçirdiğini anımsatan Tonbul, buna karşın ürün ve hizmet fiyatlarındaki artışla gelir dağılımında adaletsizliğin ve gelir kayıplarının artmaya devam ettiğini belirtti.

"SADECE DOĞALGAZ FATURASI 2 BİN TL"

Memur maaşlarındaki artış oranı ile ev kiralarındaki artışa dikkati çeken Tonbul, şunları kaydetti:

"Ekonomide yaşanan sorunlar, kamu görevlileri ve emeklilerinin tamamı için geçerli. Büyükşehirler başta olmak üzere ortalama ev kiralarının 8 bin lira ile 10 bin lira arasında değiştiği ve özellikle kış mevsiminde doğal gaz faturalarının 2 bin lirayı aştığı bir ortamda, bir memurun ortalama 12 bin lira, bir mühendisin ortalama 19 bin lira maaş alması geçim sıkıntısı ve alım gücündeki kayıpların büyüklüğünü ortaya koyuyor."

Tonbul, "Bu yılın ilk 3 aylık enflasyonu yüzde 12,52'e ulaşırken, kamu görevlileri için enflasyon farkı yüzde 4,19 oldu. 6 aylık zam periyodu artık sürdürülemez olduğu için eşel mobil sisteme geçiş kaçınılmazdır." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 144
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Sendikalar hak aramıyor Bir adaletsizlik varsa reis düzeltir ona güveniyoruz
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Reise güveniyoruz o gereğini yapar adaletsizlikleri giderir hee daim yanındayız reis
    Cevapla
  • bilge Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    boş boş konuşma
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    okumak Boş iş o geçti artık biz okuduk boşuna Benim kayınçom okumadı 25 milyar maaş alıyor benden fazla izin kullanıyor mesaisi günlük 1 milyar okumayı bırakın okumak boş bu ülkede paranı zaten değeri yok para bitmiş O yüzden memurluk da artık en fakir kesim
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski yıllarda memur okumuş kesimdi fakat bu geride kaldı şuan avm leri bir gezin genç çocuklara bir sorun inanın sizin okuduğunuz okullardan ve hatta branşlardan daha iyiler ama asgari ücret alıyorlar ikide bir okuduk demeyin maaşlarınızı kıyaslamayın bu kesim ile mesai saatleri bile zulüm o insanların.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ot kafası rumuzlu kardeşi her ilde üniversite olmaz. Yüksek lise olur, kalite düşer. Ülkenin tamamı üniversiteli olur ara eleman bulamazsın. Kaliten düşünce uluslarası sıralamalara giremezsin. Zaten yatırım diye baktığınızdan bu işler bu hale gelidi. Gerçek üniversiteli ile il geliştiren üniversiteli arasında fark kalmaz öğrenci ticari değildir.
    Cevapla
  • Otkafası 1 yıl önce Şikayet Et
    Her ilde bir üniversite olması illerin gelişimi için önemli. Hükümet gençlerin kendi ilinde okuyup illerinin gelişimine katkı sağlamasını teşvik etmesi gerekir. Kendini geliştiren kişi zaten yükselecektir. Boş beleş kişide odtü diploması olsa ne olur olmasa ne olur. Devlet adamı okutmuş yine bir baltaya sap olamamış devleti suçluyor. Git limon sat sermaye oluştur işini kur madem bu kadar
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben 100 tane üniversite açılıp taban puanla mezun olanlardan değilim. AVM lerdekiler iki lafı bir araya getiremiyor, ellerinden bir iş gelmiyor. Diplomayı da oyuncak ettiniz de ondan böyle oldu. Gel sana tecrübe, deneyim, bilgi ney göstereyim. Butik üniversitede paralı okumadım ben.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle