IKBY'den Türkiye'ye petrol ihracatı açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), bölgeden Türkiye'ye petrol akışının bugün yeniden başlayacağını açıkladı.

GİRİŞ 04.04.2023 11:49 GÜNCELLEME 04.04.2023 13:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

IKBY Yabancı Medya İlişkileri Sorumlusu Lawk Ghafuri, Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Ghafuri, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'nin Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile Ceyhan Limanı üzerinden petrol ihracatının devamı konusunda nihai anlaşmayı imzalamak üzere başkent Bağdat'a gideceğini duyurdu.

IKBY'li yetkili, "Kürdistan Bölgesi'nin Ceyhan üzerinden petrol ihracatı bugün yeniden başlayacak." ifadesini kullandı.

IKBY Başbakanı Barzani de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Irak Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatının yeniden başlamasına ilişkin anlaşmamızı sonuçlandırmak için Bağdat'a gidiyorum." ifadelerine yer verdi.

Paris merkezli Uluslararası Tahkim Mahkemesinin Türkiye ve Irak arasındaki petrol ihracatı konusunda verdiği karar sonrası 25 Mart'ta Irak'tan Ceyhan Limanı'na petrol akışının durdurulduğu bildirilmişti.

IKBY Başbakan Danışmanı Bevar Hınsi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak bütçe yasa tasarısına göre IKBY hükümetinin günlük 400 bin varil petrol göndermesi gerektiğini belirterek, "O nedenle eğer IKBY'den çıkan petrol sevk edilmezse Irak bütçe tasarısı da sorunlu hale gelir." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Verilen cezayı onlar ödesin.Aksi halde biz vanayı açmayalım.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hazineden ödenecek kardeş, ticareti onlar yaptı, petrolü de israile sattı firmala cezayı biz ödüyoruz.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    IKYB ile Irak Merkezi yönetiminden izinsiz petrol ticareti yapıldığı için yeni ceza yemedi mi Türkiye? Sizin kuzey ırak kürdistan özerk bölgesiyle ne ticaretiniz var? İşin ucunda para olunca herkesle iş tutarsınız değil mi?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru, neden yalan söyleyeyim. Merkezi ırak yönetimi tahkime başvurdu, bize de ceza kestiler, sana haber vermedilerse benim suçum mu? Aç googledan bak yalan borcum mu var sana?
    Cevapla
  • Doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş ne kadar yüzsüz insanlarsınız devamlı yalan üzerine siyaset yapmaktan utanmıyorsunuz Az bir araştırma ile herhangi bir ceza yenmediği üstüne davada haklı görülenin Türkiye olduğu ortaya çıkacağını bile bile yalan konuşuyorsunuz Tıpkı partilileriniz sözde sanatçılarınız ve sözde tarafsız gazetecileriniz gibi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    batarsınız İnşallah sizi PKK yanlıları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle