ABD'deki kriz zenginlere sıçradı: Ünlü isim iflas koruma istedi

72 yaşındaki dünyanın en zengin insanları arasında bulunan ABD'li milyarder Richard Branson'un şirketi Virgin Orbit Holdings, fonlama bulamaması nedeniyle iflas koruma talebinde bulundu.

GİRİŞ 04.04.2023 12:36 GÜNCELLEME 04.04.2023 12:45
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Koronaviüs salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrası küresel ekonomi bir dizi çalkantılı zorluklar yaşadı. Bu süreçte ABD Merkez Bankası (FED) agresif faiz artışlarıyla enflasyonu dizginlemeye çalışsa da istediğini tam olarak başaramadı. Dünyanın en büyük ekonomisi ABD, yüksek faiz ve yüksek enflasyonla baş başa kalırken ABD'de bankacılık krizi patlar verdi. 

BANKA İFLASLARI ZENGİNLERE SIÇRADI

ABD'nin en büyük 16'ncı bankası olan Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank (SB) iflas bayrağını çekti. Her iki bankaya da kayyum atanırken, mevduat hesapları üzerindeki tehdit nedeniyle toplamda trilyon doları bulan kayıp yaşandı.

ABD'de meydana gelen bankacılık krizi sonrası milyarder isimlerin şirketleri de zor günler geçiriyor. Krizlerden etkilenen isimlerden biri de 72 yaşındaki milyarder iş insanı Richard Branson oldu.

Virgin Orbit Holding, yaşadığı sorunlar nedeniyle fonlama bulamayınca büyük sıkıntıya girdi. Finansal durumu sürdürülebilir olmaktan çıkınca şirket iflas korumaya başvurdu.

İflas korumaya başvurmasına yol açan sebeplerden biri de Ocak ayındaki yaşanan roket fırlatmasında yaşanan sorunlar olarak öne çıkıyor. Chapter 11'e uzun vadeli fon bulunamaması nedeniyle şirket iflas korumaya başvurdu.

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 41
  • GONCA 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep AFRİKA AÇ kaldı. Bunlar sefa sürdü. YÜCE RABBİM bunlarında zor günlerini bizlere göstersin. Açlık neymiş görsünler. Bunlar daha iyi günleri. Sürünsünler iyice bitsinler görelim.
    Cevapla
  • Hop 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir saltanat ebedi değil kaldıki yapılan zulüm ... Yapanın yanında kâr kalırımı
    Cevapla
  • Ahmet duran 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir gelecek ki geldi Dünyaya ayar vermeye çalışanlar şimdi onlarida hizaya getirip ayar zamanı geldi etme bulma
    Cevapla
  • misafir32 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerin dibine batasıca...
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi yasasa idi uzay orda burda sov yapmak reklam yapmak yerine yada lusk yasam yerine parasina sahip olsa idi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle