ABD'de kriz sonrası büyük bankalara göç başladı

Fed'e göre 15 Mart haftası itibariyle büyük bankalara 120 milyar dolar mevduat gelirken, ABD'li küçük bankalardan aynı dönemde 109 milyar dolar çıkış yaşandı.

ABD'de kriz sonrası büyük bankalara göç başladı
ABD'de kriz sonrası büyük bankalara göç başladı
GİRİŞ 01.04.2023 20:52 GÜNCELLEME 01.04.2023 23:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'de küçük bankalardan patlak veren bankacılık krizi sonrası yatırımcılar büyük bankalara yöneliyor.

Fed'in verilerine göre 15 Mart haftası itibariyle ABD'nin en büyük 25 bankasına 120 milyar dolarlık mevduat gelirken, aynı dönemde küçük bankalardan 109 milyar mevduat çıkışı oldu.

YÜZDE 1,5 GERİLEDİ

Moody's'in derlediği verilere göre küçük bankalarda mevduat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 geriledi. Böylelikle 1986'dan bu yana ilk kez gerileme kaydedildi.

Kaliforniya merkezli SVB'nin, 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunu yaklaşık 1,8 milyar dolar zararla kapatması ve 2 milyar doların üzerinde sermaye artırımına gideceğini duyurması sonrası hisse fiyatı yüzde 60'ın üzerinde değer kaybetmişti.

Bazı girişim sermayesi yatırımcılarının şirketlere paralarını bankadan çekmelerini tavsiye etmesi sonrası bankanın kayıplarının sürmesiyle işlemleri askıya alınmıştı.

FDIC, 10 Mart'ta piyasalarda düşüşe neden olan SVB'ye kayyum atandığını bildirirken, SVB'nin bu yıl iflasa uğrayan ilk FDIC sigortalı kurum olduğu kaydedilmişti.

SVB'nin iflası, 2008 küresel finansal krizinden bu yana ABD'de kayıtlara geçen en büyük banka iflaslarından biri olmuştu. Bu türden en büyük iflas, 2008'deki kriz sırasında Washington Mutual tarafından yaşanmıştı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • A dem oğlu 11 ay önce Şikayet Et
    Batarsınız inşaallah mazlumları sömürdünüz onların acısı çıkıcak yanınazamı kalıcak ırak suriye afganistan libta filistin
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 11 ay önce Şikayet Et
    oran az değil çünkü yeryüzünün yarısını sömürüyor deccaliyet...
    Cevapla
  • feraset 11 ay önce Şikayet Et
    ABD= birleşik devletler yakında a y r ı ş ı k devletler, dolar ın tedavülden kalkması yakın
    Cevapla