DASK ödemeleri yaptı, vatandaşın haberi yok

Depremzedelere 'doğal afet sigortası' kapsamında 8 milyar liralık ödeme yapıldı. Bunun 3 milyar lirasına dokunulmadı. Evi hasar görmüş birçok kişi yatan paradan haberdar değil. Poliçelere telefonlar eksik yazıldığı için mesaj gitmiyor.

DASK ödemeleri yaptı, vatandaşın haberi yok
DASK ödemeleri yaptı, vatandaşın haberi yok
GİRİŞ 01.04.2023 16:40 GÜNCELLEME 01.04.2023 16:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Teknik İşleticisi Türk Reasürans AŞ Genel Müdürü Zekiye Selva Eren, deprem nedeniyle yıkılan, ağır, orta ve hafif binalar için DASK tarafından yapılan ödemeler hakkında Meclis Deprem Araştırma Komisyonunda milletvekillerini bilgilendirdi.

Eren, bugüne kadar yaklaşık 8 milyar TL ödeme yapıldığını, bu rakamın ilerleyen süreçlerde 22 milyar TL'ye ulaşabileceğini söyledi. Yapılan ödemelerden 3 milyar TL'nin hala banka hesaplarında olduğunu ve vatandaşlar tarafından tahsil edilmediğini belirten Eren "Bunun iki sebebi bulunuyor. İlki, bankaların bu paraları biraz geç aktarması. Ancak asıl sorun, poliçelerin üzerinde yazan telefon numaralarının sigorta şirketleri, aracı kurumlar ve bankaların şubeleri tarafından doğru girilmemesinden kaynaklanıyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Dadaş 11 ay önce Şikayet Et
    İlgisi yok malesef emekli ikramiyelerindede aynı durum yaşanıyor.Para bankanın havuz hesabına atılıyor para sahibi ıyanana kadat bankada çalışıyor.Zormu bir SMS atmak.SGK da aynı hatayı özöeye yönelik bir şey yapmıyor.E devlet günlük ödemelerde gözüküyor.Ama kaç kişi her gün edevlete bakıyor
    Cevapla