Rusya ile Türkiye anlaştı! 9 yıl aradan sonra tekrar başlıyor

Trabzon'dan Rusya'nın Karadeniz'deki en önemli liman kentlerinden olan Soçi'ye 9 yıl aradan sonra 1 Mayıs'ta feribot seferlerinin yeniden başlayacağı bildirildi.

Rusya ile Türkiye anlaştı! 9 yıl aradan sonra tekrar başlıyor
Rusya ile Türkiye anlaştı! 9 yıl aradan sonra tekrar başlıyor
GİRİŞ 01.04.2023 11:02 GÜNCELLEME 01.04.2023 11:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Trabzon'dan 1992-2008 yılları arasında yoğun olarak yapılan, 2008 yılından sonra getirilen kısıtlama ve 2010 yılından itibaren de deniz yolculuğuna ilginin azalması ile 2014 yılında tamamen kaldırılan Trabzon-Soçi feribot seferleri 1 Mayıs 2023 tarihinde yeniden başlıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon-Soçi arasında feribot seferi koyulması için bir süredir çalışmalar yürüttüklerini belirterek "Bu konudaki çalışmalarımız olumlu sonuçlandı ve anlaşmaları yaptık. 6 Nisan'da sözleşmeleri imzalayacağız. Soçi-Trabzon arasına 300 kişilik bir feribot koyuyoruz. 200 otomobil, 6 otobüs, 12 adet de dökme yüklere yönelik konteyner kapasiteli olacak. 1 Mayıs itibarıyla Trabzon-Soçi seferini başlatıyoruz. Rusya ile olan kapımızı da açmış olacağız. İstanbul'dan da deniz otobüsleri bize bir teklifte bulundu. Onlar da bize deniz otobüsü vermek istiyorlar" ifadesini kullandı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Çok geç kalındı. Rusya büyük ülke komşunuz olsun sadece hava yolu kullan.
    Cevapla
  • faruk ozer 11 ay önce Şikayet Et
    Ya önce vizeyi kaldırsınlar halen bize vize uyguluyorlar
    Cevapla
  • Kamil 11 ay önce Şikayet Et
    Öff ... Feribot seferleri gürültülü oluyor ve deniz tutması yapıyor . Marmara Denizinin iki yakası arası bile uzun sürüyor . Gereksiz yakıt sarfiyatıdır . Çabuk ulaşım isteyenler için Pervaneli Charter uçuşları ve deniz seyahati sevenler için Cruise seferi daha cazip olur .
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Maşallah hayirli olsun çok güzel oldu
    Cevapla
  • dede 11 ay önce Şikayet Et
    guzel haber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle