EYT'liler maaşını ne zaman alacak? Çalışma Bakanı Bilgin açıkladı

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Mart ayı içinde EYT'ye başvuran ve hak kazanan herkesin Nisan ayı içinde maaşını alacağını açıkladı. Bilgin, maaşların yattığına dair bildirimlerin bugün başladığını duyurdu.

GİRİŞ 31.03.2023 22:00 GÜNCELLEME 01.04.2023 00:01
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in Ülke TV'de sunduğu Akşam Baskısı programında soruları yanıtladı. Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Önümüzde çözülecek dosyalar var. Taşeron işçiler sorununu çözeceğiz. Sosyal devlet politikaları devam edecek.

Toplu sözleşme sürecine geçişte rahmetli Ecevit'in yeri çok önemli. Asgari ücretten vergi kaldırmayı da parti programına koymuştu ama yapamadı, yapmak bize nasip oldu.

EYT'DE MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

(Maaşların Temmuz hatta Eylül ayına sarkacağı iddiaları) Espri yapmıyorlar değil mi? Bunu söyleyenler cehaletinden söylüyor. Para sorunu vesaire yok. Türkiye'nin kaynak sorunu yok.

Yaklaşık 1,5 milyon insan müracaat etti. Bu insanların maaşının bağlanması konusunda olağanüstü çalışıyoruz. Dün akşam bir yasa teklifi verdik. Maaş bağlanma işinde çalışan SGK personelimizin fazla mesaisini artırdık. Gece de cumartesi pazar da çalışıyorlar.

Mart ayında müracaat eden herkes Nisan ayında maaşını alacak. Mayıs ayında da müracaat eden herkes maaşını almış olacak. Başvuru yapanlara, maaşınız hesabınıza yattı bildirimi yapılmaya başlandı.

En az emekli maaşını da 7 bin 500 TL'ye çıkardık. Onların işlemleri de yapılıyor. İkramiye işlemleri de yapılıyor.

TAŞERON İŞÇİ DÜZENLEMESİ

Taşeron işçi konusunda çalışmayı yaptık ama zamanımız yetmedi.

Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİ MAAŞLARI

Şehit yakını, gazi, dul ve yetimlerin maaşlarını asgari ücret düzeyine getirdik. Zaten yıllardır neden yapılmadığına şaşırdım. Onu düzenledik.

BAĞ-KUR'lular kendi işletmelerine sahip olan insanlar. O konuda bir reforma ihtiyaç var.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK? 

Bayramdan önce ödeyeceğiz. Takvimi belli.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ'DA YAPILACAK ARA ZAM

Asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Birincisi enflasyon. Alım gücünün azalması.

Enflasyondaki iniş devam eder ama hayat pahalılığı sürerse bakarız ve asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi Temmuz'da yaparız."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 167
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    bakanım staj konusunuda bir halletsenize insanları rahat bir sekilde oy kullanmaya gitse
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım esnaflar için de bir şey yapın lütfen bağkur tesçil bağkur ihya borçları lütfen bir indirim yapılsın tica ediyorum
    Cevapla
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    sayın bakan 99 önce ve sonra diye işciyi ayırarak emin olun cok büyük yanlış yaptınız ne ekerseniz onu biçersiniz saglık olsun
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Benim tahminim eyt maaşlar 15 Mayıs hatta 28 Mayıs'ta seçimin gidişatına göre sonuçlanır. 14 Mayıs'ta seçim sonuçlanmaz ise 28 Mayıs sonrasına kalır gibi düşünüyorum. SGK elindeki memur kapasitesi ile uzmanlar son dosya Kasım hatta Aralık ayını bulabilir diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle