Biden'dan enflasyon açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyonla mücadelede ilerleme kaydettiklerini, yıllık enflasyonun yazdan bu yana yaklaşık yüzde 30 düştüğünü ifade etti.

Biden'dan enflasyon açıklaması
Biden'dan enflasyon açıklaması
GİRİŞ 31.03.2023 18:56 GÜNCELLEME 31.03.2023 18:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, bugün açıklanan şubat ayına ait kişisel tüketim harcamaları verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Enflasyonla mücadelelerinin bitmediğini kaydeden Biden, "Enflasyonla mücadelede ilerleme kaydediyoruz. Bugünkü veriler, düşük işsizlik ve istikrarlı büyüme zemininde yıllık enflasyonun yazdan bu yana yaklaşık yüzde 30 düştüğünü gösteriyor." ifadesini kullandı.

ABD Ticaret Bakanlığının bugün açıkladığı verilere göre, ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,2 ile piyasa beklentilerinin altında arttı.

Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise aynı dönemde aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 5 yükseldi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de şubatta aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 4,6 artarak önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Bircihan 1 yıl önce Şikayet Et
    biri suna mevsimsel enflasyonun ne olduğunu anlatsin yaz aylari gelince girecem.sizin enflasyonun
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmayan bir virüs üretip dünyayı hapse mahkum ettiler, olmayan bir düşman üretip savaş çıkarttılar, olmayan bir gıda krizi çıkardılar, olmayan bir enerji krizi çıkardılar, üstüne de ekonomik krizle dünyayı boğdular. Şimdi ülkelerinde Olmayan bir enflasyon ürettip bu enflasyonu düşürdüler, dünyayı krizden kurtarıyorlar. Hepsinden önemlisi taşların yerini değiştirdiler
    Cevapla