Bakan Kurum: Gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te afet konutlarının temel atma töreninde konuştu.

Bakan Kurum: Gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız
Bakan Kurum: Gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız
GİRİŞ 31.03.2023 20:41 GÜNCELLEME 31.03.2023 20:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Toplam sayısı 62 bine ulaşan yuvalarımızın harcını, Gaziantep ve Kilis’te aynı anda karıyoruz. İnşallah bir daha ki Ramazan ayında, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, sıcak yuvalarımızda buluşacağız. Birlikte, yepyeni hikayeler yazacağız. Yavrularımızı yeni yuvalarına hep birlikte kavuşturacağız'' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla depremin 53’üncü gününde Gaziantep ve Kilis’te yapımına başlanan afet konutlarının temel atma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla depremin 53’üncü gününde Gaziantep'in Nurdağı ilçesi ile Kilis’te yapımına başlanan afet konutlarının temel atma töreninde konuştu.

"Bir daha ki Ramazan ayında Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle sıcak yuvalarımızda buluşacağız''

Bakan Kurum, ''Tüm deprem bölgesinde, yeni yuvalarımız için 15’nci gününde ilk sözleşmelerimizi imzaladık. Kahramanmaraş’ta, Hatay’da, Adıyaman’da temellerimizi attık. İşte bugün de toplam sayısı 62 bine ulaşan yuvalarımızın harcını, Gaziantep ve Kilis’te aynı anda karıyoruz. 11 şehrimizi ihya ederken sizin gönlünüzü, yüreğinizi, umudunuzu inşa ettiğimizi aklımızdan tek bir an bile çıkarmayacağız. Bu kutlu beldelerin yeniden ayağa kalkmasının teminatı bu ülkede 5 milyon yeni yuva kuran Cumhurbaşkanımız, liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnşallah bir daha ki Ramazan ayında, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle, sıcak yuvalarımızda buluşacağız. Birlikte, yepyeni hikayeler yazacağız. Yavrularımızı yeni yuvalarına hep birlikte kavuşturacağız'' dedi.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde depremin 4’üncü saati itibarıyla afet bölgelerine intikal ettiklerini ifade ederek, “Devlet ve millet bir olduk, birlik olduk, tek yumruk olduk. Bakan arkadaşlarımızla, valilerimizle, belediye başkanlarımızla, vatandaşlarımızla, milletimizin yaralarını birlikte sardık. Ben bugün bu meydandan, sizlerin huzurunda, Gaziantep’in yiğit insanlarına, vefakâr insanlarına, sizlere, sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

''Gece gündüz demeden, var gücümüzle çalışacağız''

Deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırana kadar gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Bakan Kurum, ''Bizim aklımızda hep milletimizin huzuru var. Bu milletin güzel yarınları var. Kalbimizde tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, ekonomisiyle, yiğit insanlarıyla Gaziantep var. Gönlümüzde Anadolu’nun gözde şehri, mert insanların şehri Kilis’imiz var. Hep birlikte yaşadığımız o acı günlerde bile, milletimizden hep ‘Allah devletimize zeval vermesin. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun’ dualarını duyduk. Sizler için, yavrularımızın geleceği için ne kadar çaba göstersek, ne kadar gayret etsek haklarınızı ödeyemeyiz. O yüzden biz de sizlere Şehit Kâmil’imizin, Şahin Bey’in huzurlarında söz veriyoruz. Gaziantep’i ve Kilis’i yeni yuvalarıyla, yeni yaşam alanlarıyla, sosyal donatılarıyla ayağa kaldırmak için, tüm ekibimizle, gece gündüz demeden, var gücümüzle çalışacağız'' şeklinde konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Allah eline beline aklına güç ve kuvvet versin inşaallah
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 11 ay önce Şikayet Et
    İyi çalışan Bakanlardan biri ; Ve mütevazi...
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 11 ay önce Şikayet Et
    Gece gündüz demeden 24 saat esaslı olarak çalışmalar başlatılmalı
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Hulusi Akar bakanımıza Erzurum yakışır. Oradan aday yapılmasında sayısız fayda vardır.
    Cevapla
  • Mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın Murat Kurum bakanımızın Hatay'dan milletvekili adayı yapılması çok yerinde bir karar olur. Hatay'a yönelik muhalif kesimin algılarını yerlebir eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle