Bakan Nebati açıkladı: Türkiye 'en az borçlu' ülkeler arasında!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Kamu maliyesinin en önemli göstergelerinden biri olan borç stokunun GSYH’ye oranı, ülkemizde 2002 yılından bu yana düşüş kaydetmeye devam ediyor" dedi.

Bakan Nebati açıkladı: Türkiye 'en az borçlu' ülkeler arasında!
Bakan Nebati açıkladı: Türkiye 'en az borçlu' ülkeler arasında!
GİRİŞ 31.03.2023 16:43 GÜNCELLEME 31.03.2023 18:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 2022 yılında borç stokunun GSYH'ye oranının bir önceki yıla göre 10,1 puan azalarak yüzde 31,7'ye kadar gerilediğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye’nin AB Tanımlı Genel Yönetim Borç Stokunun GSYH’ye oranı, 2022 yılında, bir önceki yıla göre 10,1 puan azalarak yüzde 31,7’ye kadar gerilemiştir.Söz konusu oran, AB ülkelerinde ise bugün ortalama yüzde 85 seviyelerinde seyrediyor. Türkiye, borç stoku açısından en az borçlu ülkeler arasındaki yerini giderek daha da perçinlemiştir" dedi.

Sosyal medya hesabından grafikle değerlendirmelerde bulunan Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Kamu maliyesinin en önemli göstergelerinden biri olan borç stokunun GSYH'ye oranı, ülkemizde 2002 yılından bu yana düşüş kaydetmeye devam ediyor.

Türkiye'nin AB Tanımlı Genel Yönetim Borç Stokunun GSYH'ye oranı, 2022 yılında, bir önceki yıla göre 10,1 puan azalarak yüzde 31,7'ye kadar gerilemiştir. Bu oran, 2002 yılında yüzde 71,5 seviyesindeydi.

"TÜRKİYE'NİN BORÇ STOKU EN DÜŞÜK ÜLKELER ARASINDA"

Söz konusu oran, AB ülkelerinde ise bugün ortalama yüzde 85 seviyelerinde seyrediyor. Türkiye, borç stoku açısından en az borçlu ülkeler arasındaki yerini giderek daha da perçinlemiştir."

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Yavuz Özmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd 31 trilyon Japonya 7 trilyon Almanya 5-6 trilyon Fransa. İtalya böyle devam ediyor. Bu (devletler) isim olarak devlet kaldı ama işletmecisi o küresel çete!! Yani ab, abd komple bir limited şirketdir!! O yüzden de gelir kaynağı, fabrikalar vs zamanında oralara kuruldu ve destek verildi. Neden? Faizler ödenmesi için. Borç demiyorum, Faizler diyorum.
    Cevapla
  • Ökkeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu adamı gerçekten başarılı buluyorum ve yakışıyor oraya gerçekten çalışkan ve başarılı ve oraya layık biri emeğine yüreğine sağlık sayın bakanım
    Cevapla
  • Levent 1 yıl önce Şikayet Et
    YAAA HAKK daha dusuruz İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH İNŞALLAH ey CENABIM MEVLAM devlwtime ALTIN GÜCÜ DÖVIZ GÜCÜ TEKNOLOJİ GÜCÜ VER ilim irfan fen matamatik
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    allhim bu aziz milleti koru.
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere inanmayan varsa internete dünya devletlerinin borç miktarına bir baksın.. devasa ülkeler borç içinde mesela güçlü abd nin 23 trilyon dolar Almanyanın 5 trilyon dolar dış borcu var
    Cevapla
  • Sorgun 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin toplam borcu 31 trilyon dolar daha da borçlanmak icin meclisten izin istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle