Elektrikteki indirim faturalara nasıl yansıyacak?

Tüm abone gruplarında elektrikte yüzde 15 indirime gidilmesi ile 100 kilovatsaatlik tüketime karşılık gelen tutarın TL karşılığı hesaplandı.

Elektrikteki indirim faturalara nasıl yansıyacak?
Elektrikteki indirim faturalara nasıl yansıyacak?
GİRİŞ 31.03.2023 12:59 GÜNCELLEME 31.03.2023 14:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda, nisan ayından itibaren tüm abone gruplarında elektrikte yüzde 15 indirime gidileceğini duyurmuştu.

Bunun üzerine Resmi Gazete’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen tarife tablosu yayımlandı.

173 LİRALIK FATURA İÇİN 147 LİRA BEDEL ALINACAK

Tabloya göre, orta gerilim seviyesinden bağlı sanayi abone grubu tüketicilerin 100 kilovatsaat tüketime karşılık gelen 409 liralık faturası 348 liraya düşecek. Mesken abone grubu tüketicileri ise 100 kilovatsaat tüketime karşılık gelen 173 liralık elektrik faturasına 147 lira ödeyecek.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Mehmet akif 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede yapılması gereken ilk iş elektrik şirketlerinin tekrarında devlet bünyesine geri alınması. Bu şirketler kendi arasında hüküm süren birer mafya olmuşlar. Özelleştirmeyi herzaman destekledik ve taktir ettik. Fakat elektrik özelleştirmesi bu milletin başına dert ve bela oldu. Bu şirketler bu Milletin kanını emdiler .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    elektrik üretimini cimer yetkili görevlisi yazılan projelere engel olmasa enaz yüzde elli indirim fırsatı kaçmazdı, reisi sabote eden çok yeterki bir mevki kapılsın.
    Cevapla
  • Selamcanım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana ne bundan?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    inflatiion aldi başini gidiyor, indirimler gecici olarak ne yazar ??
    Cevapla
  • RİZELİ MURAT REİS 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ALLAH'A nasıl hesap verecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle