Karadeniz Gazı, arefe günü Filyos'a getirilecek

Türkiye'nin milli imkanlarıyla keşfettiği Karadeniz'deki doğal gaz Ramazan Bayramı arefesinde Filyos'taki işleme tesisine ulaşacak.

GİRİŞ 30.03.2023 14:44 GÜNCELLEME 30.03.2023 14:44
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Zonguldak açıklarında keşfedilen Karadeniz Gazı'nın ulusal ağa bağlanmasına sayılı günler kaldı. Bayramdan bir gün önce törenle 170 kilometrelik uzaklıktan Filyos'a getirilecek olan gazın, evlerde kullanılmaya başlanması planlanıyor.

Karadeniz açıklarında keşfedilen doğal gazın karaya taşınma ve karadaki işleme tesisinin çalışmaları son hızla sürüyor. 170 kilometrelik açıktan borularla Filyos Limanı'ndaki işleme tesisine getirilecek olan Doğal Gaz buradan da 35 kilometrelik mesafeden yine borularla ulusal ağa bağlanacak.

YENİ MÜJDELER GELEBİLİR

Hanelerde kullanılması planlanan gazın Filyos'a getirilmesi töreninin bayramdan bir gün önce gerçekleştirilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; yaptığı açıklama iki bayramın bir arada yaşanacağını ve yeni müjdeleri açıklayacaklarını duyurdu.



Öte yandan proje dahilinde karada 8 bin kişinin denizde 51 geminin tam kapasite ile çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    O zaman gazı indirin de millet rahatlasın.
    Cevapla
  • Uğur 11 ay önce Şikayet Et
    Aynen zaten denizin bilmem kaç metre altından işlenmesi gereken gaz değilde evin bahçesinde kuyu suyu çıkarıyorlar yaa hemen 3vlere versi ler hemen indirim yapsınlar! Kardeşim siz ne yiyor ne içiyorsunuz? Bunlar 3 5 günlük işler projeler değil 20 30 50 yıllık projeler. Çıkarılması işlenmesi taşınması denetlenmesi satılması hepsi birer safha. Chp'nin musluk açma işine benzemez bu işler!
    Cevapla
  • Şenel 11 ay önce Şikayet Et
    İte kopuğa inanmayan davara yapılmıyor bu yatırımlar. Bu ülkeye bir çivi çakmamış davar ne anlar doğalgazdan. Hayatında doğalgaz tesisi görmemiş yorum yazıyor. Beyin bu kadar.
    Cevapla
  • İbrahim sarı 11 ay önce Şikayet Et
    Hedef KIZILELMA ya Varıncaya dek durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Hüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    Münafıkları öfkeledirecek bir gelişme
    Cevapla
  • Ali 11 ay önce Şikayet Et
    Muhalefetin akıbetini iyi görmüyorum.bir gece ansızın hepsi kodese tıkılabilir,bu memleket öyle kolay kazanılması.herkes haddini bilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle