500 kişilik dev heyet 100 milyon dolarlık ticaret için Türkiye'ye geliyor

HBS Mimarlık ve HBS Uluslararası Organizasyon, KOSGEB ve Ticaret Bakanlığı destekli olarak düzenlediği Hedef Afrika / Kıtalararası İşbirliği Fuar ve B2B Konferansı’nda 16 Afrika ülkesinden 500 kişilik alım heyeti getiriyor

500 kişilik dev heyet 100 milyon dolarlık ticaret için Türkiye'ye geliyor
500 kişilik dev heyet 100 milyon dolarlık ticaret için Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 30.03.2023 11:05 GÜNCELLEME 30.03.2023 11:05

HBS Mimarlık ve HBS Uluslararası Organizasyon, gerçekleştirdiği kıtalararası işbirliği fuarı ve B2B konferanslarına Afrika ile devam ediyor. Hedef Afrika/Kıtalararası İşbirliği Fuar ve B2B Konferansı ismiyle 29-30 Nisan’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe 16 Afrika ülkesinden 500 kişilik alım heyeti geliyor. Türkiye’den 25 farklı sektörde faaliyet gösteren toplam bin üreticinin katılacağı etkinlikle ilk aşamada söz konusu 16 ülkeye 100 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Deprem Destek Platformu kuruldu

Etkinlikte, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’nde 11 ilimizi vuran deprem felaketinden zarar gören üretici firmalar ve bölgeye yönelik olarak ise Deprem Destek Platformu oluşturuldu. İlk etapta depremden en çok etkilenen Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’taki toplam 100 üretici etkinlik için İstanbul’a geliyor. Bu üreticilerin ulaşımından konaklamasına, fuara katılımından B2B alanlarında yer almasına kadar tüm masrafları organizasyon tarafından karşılanıyor. Bu amaçla depremden zarar gören üretici firmaların daha hızlı toparlanması ve bölge ekonomisine daha çabuk katkı sağlaması planlanıyor.

Etkinliği değerlendiren HBS Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Siraç Tanır, “Amacımız Afrika ülkelerinden gelecek alım heyetleri ile bin üreticimizi buluşturmak ve bu suretle Afrika’dan aldığımız pazar payını artırmak. Ayrıca depremden zarar gören illerimizde üretim yapan işadamları ve sanayicilerimizin çarklarının eskiden olduğu dönmesi için de özel bir destek uyguluyoruz ve 100 üreticimizi İstanbul’a getiriyoruz. Burada da hedefimiz, planladığımız ihracatın en az 20 milyon dolarlık kısmının deprem bölgelerimizden yapılması. Bunun için depremden zarar gören illerimizin valileri ve ticaret odaları ile irtibata geçiyor, depremden zarar görmüş iş insanlarının gelmesi için gerekenin yapılmasını rica ediyoruz” dedi.

Fuar sonrası fabrikalar gezilecek

Bu etkinliği diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise fuarın bitmesinin ardından görüşmelerin bitmeyecek olması. Şöyle ki; Afrika’dan gelen heyetler fuarın ardından görüştükleri firmaların fabrikalarını ve showroomlarını gezme olanağı bulacak. Siraç Tanır, bunu yapmalarındaki amacı şu sözlerle anlatıyor:

“Afrikalılar ticaret yaptıkları insanların üretim yerlerini özellikle görmek istiyorlar. Sadece bizimle yaptıkları ticarette değil, tüm ülkelerle yaptıkları ticarette tavırları aynı. O nedenle biz de gelen tüm heyetlere üretici firmalarımızın üretim yerlerini gezdireceğiz. Ve siparişleri de hemen orada alacağız. Böylece fuarımız da çok çabuk amacına ulaşmış olacak. Ayrıca deprem bölgelerinden gelen iş insanlarımızın da hangi ürünleri üretip teslim edebileceğini bu geziler esnasında şekillendireceğiz.”

Devlet desteği olacak

Danışma Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Murat Kasımoğlu’nun yaptığı Hedef Afrika/Kıtalararası İşbirliği Fuar ve B2B Konferansı’na devlet de destek veriyor. Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB destekleri ile düzenlenecek fuara katılan firmalar stand ve B2B alanı için ödedikleri tutarın yüzde 60’ına yakınını bu destek kapsamında geri alacaklar. Fuara ise toplam 500 firma katılacak. Bu firmaların 100 tanesi stand açacak. 400 firma da B2B alanında yer alacak. B2B alanında deprem bölgesinden de 100 üretici bulunacak. Böylece B2B alanındaki firma sayısı 400’den 500’e yükselecek. Fuara giriş ücretli olacak. Giriş bedeli ilerleyen günlerde belirlenecek. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.