Güney Akçakoca’da doğal gaz keşfedildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ortak olan Trillion Energy, Güney Akçakoca Alt Havzası (SASB) sahasında potansiyel doğal gaz taşıyan bölge keşfettiğini açıkladı.

GİRİŞ 30.03.2023 10:59 GÜNCELLEME 30.03.2023 11:00
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile ortak olan Trillion Energy, Türkiye’nin Karadeniz açıklarında, Batı Akçakoca 1 kuyusunun sondajının ardından, Güney Akçakoca Alt Havzası (SASB) sahasında potansiyel doğal gaz bölgesi keşfettiğini açıkladı.

Sondaj çalışmalarında, 55m potansiyel doğal gaz barındıran bölge tespit edildiği kaydedilirken, Trillion CEO’su Arthur Halleran, söz konusu gelişmeyi Güney Akçakoca Alt Havzası’nda “dörtte dört başarı” olarak niteledi.

Halleran, “Gaz akış oranlarını ve kuyuları bu ay sonunda üretime sokmayı planlıyoruz. Güney Akçakoca 2, Gülüç 2 ve Batı Akçakoca 1 kuyuları, rezervleri değil, kaynak arayışlarını hedeflediğinden, Trillion bugüne kadar sondaj programıyla rezervleri önemli ölçüde artırdı” ifadelerini kullanırken, ay sonuna kadar günvel rezerv raporunu yayınlayacaklarını aktardı.

KAYNAK: MİLLİYET
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • esesli 1 yıl önce Şikayet Et
    insanın içinde kin nefret bürünmüşse güzel olana sevinmez yada yafta vurur. çünkü Allah onların gözlerini kapatmış kalplerini karartmistir.
    Cevapla
  • Hergun 1 yıl önce Şikayet Et
    Munafiklar ramazanda bile gevezeler bisusun.ugursuzlar
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşfedilmesi önemli, keşfedilenin vatandaşa avantaj olarak yansıması daha çok önemli.
    Cevapla
  • Akçabey 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sadece seçim zamanı verdikçe veriyor.
    Cevapla
  • Hergun 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye her yeri maden enerjı dolu.onceki hukumetlerde gavurlar soz sahibiydi.halk zengin olmasin dediler
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz taşıyan bölge ne demek, bunu herkesin anlayacağı bir dille yazın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle